17
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

100 nieuwe Actros Euro 6-trucks voor Samskip Van Dieren Multimodal

  • Mega-order Euro 6-voertuigen in twee configuraties

  • Intermodaal vervoer met Mercedes-Benz voor het voor- en natraject

  • Producten, aanvullende diensten en partnership importeur pleiten voor Mercedes-Benz

Recentelijk heeft Samskip Van Dieren Multimodal de eerste trucks van een order van in totaal honderd Mercedes-Benz Actros trekkers in gebruik genomen. Volgens het vervoersbedrijf uit Genemuiden spreekt zij met deze mega-order Euro 6-trucks veel vertrouwen uit in de Mercedes-Benz productkwaliteiten, de aanvullende diensten en de importeursorganisatie. 

Twee configuraties Euro 6

De core-business van Samskip Van Dieren Multimodal is gericht op het vervoer over het spoor. Voor het voor- en natransport maakt de logistiek dienstverlener gebruik van vrachtwagens die de (huckepack)trailers en containers over de weg vervoeren. Onlangs werden tachtig Actros 1842 LS 4x2 trekkers en twintig Actros 2542 6x2 voorloopassers aangeschaft. Deze trucks worden ingezet voor uiteenlopende transporten door heel Europa. Een groot deel van de voorloopassers wordt ingezet voor het vervoer in Noorwegen en Zweden waar andere wettelijke bepalingen gelden met betrekking tot de aslasten. Voor alle vrachtwagens werd gekozen voor de StreamSpace-cabinevariant zonder motortunnel. Deze voorziet de chauffeur onderweg van alle gemakken en comfort. Samskip Van Dieren Multimodal heeft bewust gekozen voor de Euro 6-motorisering van de Actros. Veel klanten van de Genemuidense intermodale vervoerder stellen harde eisen als het gaat om de carbon footprint en CO2-uitstoot. 

Verregaande partnership met Mercedes-Benz

Niet alleen de productkwaliteit en de betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz trucks pleiten volgens Samskip Van Dieren Multimodal voor een samenwerking, ook de aanvullende diensten en de betrokken rol van Mercedes-Benz Nederland dragen daar aan bij. Deze mega-order kwam onder meer tot stand dankzij de dienstverlening van Mercedes-Benz CharterWay. Bovendien werden alle Actros trucks uitgerust met FleetBoard. Het Mercedes-Benz telematicasysteem maakt zaken als rijstijlanalyses, onderhoudsplanningen en het op afstand uitlezen van tachograafgegevens mogelijk. Tevens wordt het berichtenverkeer tussen de trucks en de planning verzorgd met behulp van een interface op FleetBoard. Samskip Van Dieren Multimodal is bijzonder te spreken over de wijze waarop Mercedes-Benz Nederland, ook na de aflevering, ondersteuning biedt op organisatorisch en technisch gebied. 

Samskip Van Dieren Multimodal

Het in 1959 opgerichte Genemuidense bedrijf Van Dieren Transport was van oudsher specialist in het vervoer van tapijt. Anno 2013 maakt Van Dieren onderdeel uit van het internationale multimodale transportbedrijf Samskip Multimodal en is het een van de meest toonaangevende bedrijven in het intermodale spoor-, zee- en wegvervoer van en naar Scandinavië, Rusland en West Europa. Samskip Van Dieren Multimodal beheert dagelijks meerdere treinshuttles vanaf haar eigen terminal in Duisburg, die als hub fungeert voor diensten van de Benelux, Frankrijk en het Ruhrgebied naar Scandinavië, Polen en Italië. Met een wagenpark van 200 trekkende eenheden, waarvan meer dan de helft werd geleverd door Mercedes-Benz, en verschillende trailers en containers beheert het bedrijf een logistieke keten waarbij weg en railtransport optimaal gecombineerd worden. Daarbij worden milieuvriendelijke en duurzame deur-tot-deur vervoersoplossingen aangeboden.