16
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

1.000ste nieuwe Actros in Nederland voor Hogenboom Transport

Hogenboom Transport uit Roelofarendsveen staat op het punt om een heus jubileummodel in gebruik te nemen. De Mercedes-Benz Actros 1836 MLS met StreamSpace-cabine is namelijk exact de 1.000ste nieuwe Actros die in Nederland werd besteld sinds de introductie een jaar geleden. Tijdens een evenement rondom de introductie van de nieuwe Mercedes-Benz Antos op 14 november j.l. werd stilgestaan bij dit heugelijke feit.

In november vorig jaar werd de nieuwe Actros geïntroduceerd tijdens een groots evenement op vliegveld Valkenburg. Vanaf dat moment zijn er al meer dan 1.000 nieuwe Actros trucks aangeschaft door transporteurs in heel Nederland. Opmerkelijk detail: circa 30% van deze trucks is aangeschaft door bedrijven waarbij Mercedes-Benz nog niet in het wagenpark vertegenwoordigd was.

Exact de 1.000ste nieuwe Actros werd besteld door Hogenboom Transport uit Roelofarendsveen. Vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz Roelofarendsveen heeft de Actros 1836 MLS met verlaagde schotelhoogte inmiddels klaarstaan voor aflevering. Deze Mercedes-Benz truck met Euro 6-motor en Aerodynamicapakket zal worden ingezet voor transporten in de sierteeltbranche binnen Nederland. Tijdens een introductie-evenement rondom de nieuwe Antos in Rotterdam werden directieleden Martien Hogenboom en Ronald Hogenboom in het zonnetje gezet door Jasper Hafkamp, Directeur Trucks van Mercedes-Benz Nederland. De 1.000ste nieuwe Actros in Nederland maakt deel uit van een order van twee. Hogenboom Transport bestelde tevens een nieuwe Antos 1827 bakwagen met halflange cabine. Hiermee komt het aandeel van Mercedes-Benz in het wagenpark op vijf.  

Hogenboom Transport

De nieuwe Mercedes-Benz Actros en Antos zullen door Hogenboom Transport worden ingezet voor nationaal transport. Het familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie wordt geleid, is opgericht in 1925 en verzorgt het transport van bloemen en planten voor plaatselijke kwekers en expediteurs. Hiervoor rijdt men naar bijna alle Flora-Holland vestigingen in Nederland. Naar verwachting zullen de nieuwe Mercedes-Benz trucks ca. 60.000 km per jaar afleggen. Het periodieke onderhoud wordt deels in eigen beheer en deels door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uitgevoerd.  

Op de Foto: vlnr: Ronald Hogenboom, Martien Hogenboom, Erik van der Eng en Jasper Hafkamp.