02
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

100ste Mercedes-Benz truck voor KCS

Kuipers Cargo Service (KCS) uit Ulestraten heeft onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trekker in gebruik genomen. Een bijzondere levering, want het is de 100ste truck die Mercedes-Benz door de jaren heen heeft geleverd aan de transporteur. Door de intensieve samenwerking tussen Mercedes-Benz FleetBoard en KCS wordt veel winst geboekt op het terugdringen van brandstofverbruik.

KCS is zeer tevreden met de prestaties van de nieuwe Actros 1842 LS Euro 6 trekker met BigSpace-cabine. De zuinige motor, de specifieke inzet waarbij de vrachtwagen vooral ’s nachts in de luchtvracht rijdt en het gebruik van Mercedes-Benz FleetBoard zorgen voor een verbruik van ruim 1 op 4 en op sommige ritten zelfs in de buurt van 1 op 4.5. KCS bedient met een vloot van 75 trekkende eenheden, waarvan 65 trucks van het merk Mercedes-Benz, dagelijks diverse klanten door heel Europa. Op jaarbasis wordt zo’n 3 miljoen liter brandstof verbruikt. Een post waarop elke procent winst voor grote besparingen zorgt. Samen met Mercedes-Benz wordt gezocht naar die besparingen. Niet alleen de aanschaf van nieuwe Actros trucks, ook de inzet van FleetBoard, het telematicasysteem van Mercedes-Benz, maakt verschil. Het bedrijf denkt hiermee nog zeker 5% besparing op het al fors teruggebrachte brandstofverbruik te realiseren.

Chauffeur zeer tevreden

Omdat de nieuwe Actros wordt ingezet op lange ritten, onder meer naar Denemarken en Zuid-Frankrijk, is voor de vaste chauffeur het comfort van de cabine erg belangrijk. De truck is dan ook voorzien van de ruime BigSpace-cabine. De chauffeur geeft aan zeer tevreden te zijn met de nieuwe Actros: “Wat met name opvalt is de zeer stille motor, het perfecte zicht vanuit de cabine, het optimale zitcomfort van de stoel en een bed waarop je heerlijk slaapt.”

Kuijpers Cargo Service

Kuijpers Cargo Service uit het Limburgse Ulestraten is sinds 1983 gespecialiseerd in het vervoer van luchtvrachten over de weg. Vaak is de lading in principe bedoeld om door de lucht te worden getransporteerd. Het voor- en natransport verzorgt KCS per truck. Het bedrijf, gevestigd nabij Maastricht Aachen Airport, beschikt verder over warehouses met douanefaciliteiten voor de ontvangst, opslag, logistieke bewerking en distributie van inkomende lucht- en zeevracht, medische goederen en andere ‘high care’ producten.