02
november
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

20.000e truck van TruckStore Nederland voor De Koster Transport

  • Overhandiging 20.000e truck van TruckStore Nederland op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam

  • Trouwe Mercedes-Benz klant De Koster nam het jubileummodel in ontvangst.

Tijdens de BedrijfsautoRAI in Amsterdam werd stil gestaan bij de overhandiging van de 20.000e truck van TruckStore Nederland sinds de oprichting in 1993. Met trouwe Mercedes-Benz klant De Koster Transport uit ’s Gravenpolder werd geproost op het jubileummodel Actros 2542 LS.

20.000e van TruckStore

TruckStore Nederland is onderdeel van de grote Europese keten TruckStore en biedt gebruikte trucks en diensten aan. De markt voor gebruikte trucks is aanzienlijk en nog altijd is circa 50% van de verkochte trucks in Nederland een gebruikt exemplaar. Jan de Geus, manager TruckStore: “Er is altijd vraag naar kwalitatief hoogwaardige gebruikte trucks die veel zekerheid bieden tegen lage vaste kosten. Omdat wij intensief samenwerken met de Mercedes-Benz truckdealers in heel Nederland én met leasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay, bieden we veel toegevoegde waarde voor onze klanten. Vorig jaar zijn we van Nijkerk verhuisd naar Roelofarendsveen met de verwachting nog beter op de vraag in te kunnen spelen. Het resultaat is er zeker naar met vandaag de overhandiging van onze 20.000e truck sinds de oprichting in 1993 hier op de BedrijfsautoRAI.”

Actros voor De Koster Transport

Het jubileummodel betrof een Actros 2542 LS met Euro 6-motor. De Koster Transport gaat deze Mercedes-Benz voorloopasser voornamelijk inzetten in het agrarisch transport. Vooral uien worden met bulkopleggers met walking floor van boeren naar sorteercentra getransporteerd. Met de aanschaf van deze Actros bestaat het wagenpark uit zes trekkende eenheden, allen door Mercedes-Benz geleverd. Patrick en Anouska de Koster hebben als derde generatie de dagelijkse leiding over het bedrijf en staan nog volledig achter de trouwe keuze voor Mercedes-Benz. Anouska de Koster: “Wij rijden al meer dan zestig jaar met Mercedes-Benz, en die ene Freightliner bij ons op de dam heeft ook een duidelijke link met het merk. We zijn gewoon tevreden over de trucks van Mercedes-Benz en de service van Van Oeveren | Sturm Auto uit Roosendaal waar ook het onderhoud wordt verzorgd. Destijds waren wij zelfs de eerste Mercedes-Benz klant van de dealer. Deze Actros van TruckStore past ons goed. Dankzij de configuratie, kilometerstand en natuurlijk de prijs viel alles op zijn plek. Dan kom je er snel uit met de mensen van TruckStore.”

Zorgeloze inzet

Naar verwachting zal De Koster Transport zo’n 130.000 a 140.000 kilometer per jaar met de Actros afleggen. Mede dankzij de expertise van Mercedes-Benz CharterWay en het periodieke onderhoud van Van Oeveren | Sturm Auto heeft men weinig omkijken naar de exploitatie van de truck. TruckStore heeft het jubileummodel als extraatje voorzien van de anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC) en het telematicasysteem FleetBoard. Zo kan relatief eenvoudig nog meer op brandstofkosten worden bespaard.