16
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

22 Mercedes-Benz Actros trucks voor Lehnkering

Logistiek dienstverlener Lehnkering uit Barendrecht heeft afgelopen week 22 nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. De Actros trucks van het type 1844 LS zijn VLG uitgevoerd en voldoen daarmee aan strenge veiligheidseisen. Deze zijn noodzakelijk voor het transport van gevaarlijke chemicaliën door Europa.

De 22 nieuwe Actros trucks werden geleverd als type 1844 LS. Aan deze
Mercedes-Benz trekkers stelde Lehnkering een aantal strenge veiligheidseisen. De Actros trucks zijn VLG uitgevoerd waardoor de trucks officieel zijn goedgekeurd voor het vervoer over land van gevaarlijke stoffen. Zo werd onder meer de bedrading achter de cabine dubbel geïsoleerd, is de uitlaat afgedekt en zijn er brandblussers in de cabine aanwezig. Mercedes-Benz leverde met het veiligheidspakket nog tal van opties waaronder een retarder, Telligent ESP, Brake Assist, Telligent Afstandsregeling en Telligent Spoorassistent.

Modern materieel

De 22 vrachtwagens voldoen niet alleen aan de laatste stand voor wat betreft veiligheid, ook qua uitstoot en verbruik heeft Lehnkering met de Actros de modernse mobiliteit. De 440 pk sterke EEV-motoren leveren voldoende vermogen voor het vervoer van de chemicaliën. De kwaliteit van de trucks en de betrouwbare service van Mercedes-Benz zijn al zestig jaar de redenen om voor het merk te kiezen. Ook het lage eigen gewicht levert voordelen op voor het laadvermogen van de trekkers. Naar verwachting zullen de enkel bemande Actros trucks ongeveer 120.000 kilometer per jaar afleggen met het transport van vloeibare chemische stoffen van en naar Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zwitserland. Het periodieke onderhoud aan de trekkers zal door ROGAM worden uitgevoerd zodat men kan bijven vertrouwen op het moderne materieel. Voor de helft van de 22 nieuwe Actros trucks leverde ook Mercedes-Benz CharterWay een bijdrage aan deze order.

Lehnkering

Met ruim 2.600 medewerkers is Lehnkering een van de grotere logistieke dienstverleners van Europa. Verdeeld over vier strategisch gekozen divisies is het Duitse bedrijf in nagenoeg alle onderdelen van de supply chain voor grote verladers in de chemische en staalindustrie actief. De divisie Road Logistics & Services verzorgt onder andere het transport over de weg in Europa. Deze transporten worden deels met het eigen wagenpark afgewikkeld en deels worden subcontractors ingezet. Het eigen wagenpark in deze divisie bestaat europawijd uit meer dan 230 trucks die in de komende 2 jaren grotendeels vervangen worden. De Nederlandse vestiging in Barendrecht telt 55 vrachtwagens die allen werden geleverd door Mercedes-Benz. In augustus werd in Duitsland een nieuwe order van 220 Actros trucks geplaatst. Afgelopen week werden door de ROGAM de eerste 22 trekkers voor Nederland in Barendrecht afgeleverd.