29
oktober
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

29 zeer veilige Mercedes-Benz Actros trucks voor ForFarmers

  • Trucks worden ingezet voor vestigingen in Nederland, Duitsland en Engeland

  • Volledige pakket aan veiligheidssystemen op alle Mercedes-Benz Actros trucks

  • ForFarmers verwacht dankzij de betrouwbaarheid van de Actros en dankzij FleetBoard, ongewenste stilstand verder terug te dringen.

ForFarmers nam recentelijk de eerste Mercedes-Benz Actros trucks uit een order van 29 in gebruik voor het transport van veevoeders. De trucks zijn aangeschaft via Mercedes-Benz Nederland en worden door Mercedes-Benz truckdealer Wensink opgebouwd voor ForFarmers-vestigingen in Nederland, Duitsland en Engeland. De trucks zijn uitgerust met het volledige pakket aan Mercedes-Benz veiligheids- en assistentiesystemen.

Maximale beschikbaarheid dankzij FleetBoard

De Actros trucks in uiteenlopende configuraties zijn deels een vervolgaankoop, waarbij de vroege beschikbaarheid van Euro 6 en de bewezen betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz Euro 6-motor nog steeds zwaar wegen. Verder noemt ForFarmers de bereidheid van Mercedes-Benz Nederland om over landsgrenzen te kijken een pre. Mercedes-Benz Nederland adviseert en assisteert ForFarmers in alles wat erbij komt kijken om de trucks in een corporate deal in Nederland aan te schaffen, en vervolgens deels ook in Engeland en Duitsland op kenteken te zetten. Ook FleetBoard speelt wat ForFarmers betreft een hoofdrol. Frank van Kerkhof, logistiek directeur van ForFarmers: “FleetBoard is een vast onderdeel van ons transport management systeem geworden. Met name in Engeland verwachten we  verbeterslagen te maken, mede dankzij FleetBoard. Door de bereidheid van Mercedes-Benz om hier samen met ons de schouders onder te zetten, de kwaliteit van de Actros en de module Service en Uptime van FleetBoard, verwachten we de ongeplande stilstand te kunnen reduceren.”

Optimale veiligheid

De 29 nieuwe trucks zijn aangeschaft met het volledige pakket aan innovatieve veiligheidssystemen van Mercedes-Benz. Zo zijn de trucks uitgerust met Active Brake Assist 3, Spoorassistent en Attentie-assistent. Active Brake Assist 3 helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en grijpt indien nodig actief in. Vanaf 1 november dit jaar wordt de eerste fase van AEBS (Advanced Emergency Braking Systems) in Europa op nieuw te registreren trucks verplicht. Active Brake Assist 3 (ABA 3) is die regelgeving ver vooruit. In november 2018 gaat fase twee van de AEBS-regelgeving van kracht, maar ABA3 overtreft na al ruimschoots de eisen over drie jaar dan aan AEBS zullen worden gesteld. Frank van Kerkhof: “Wij willen wat betreft de veiligheid van onze medewerkers en medeweggebruikers tot de top behoren. Dat de innovaties op het gebied van veiligheid zeer belangrijk zijn, blijkt uit de verplichtstellingen. Wij willen echter niet wachten op de Europese regelgeving als we nu al de keuze voor extra veiligheid kunnen maken. We zijn verplicht om alles in het werk te stellen onze medewerkers gezond naar hun werk te laten gaan, en ze ook gezond weer thuis te laten komen.”

ForFarmers

ForFarmers is een internationaal opererende onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij. Met een afzet van circa 8,9 miljoen ton diervoeding op jaarbasis is zij marktleider in Europa. Naast diervoeders voor de rundvee-, varkens-, pluimvee- en paardensector, levert ForFarmers handelsproducten voor akker- en weidebouw en biedt klanten aanvullende kennis en advies op het gebied van voeding, dierhouderij en bedrijfsontwikkeling. De onderneming heeft ruim 2.300 medewerkers in dienst en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lochem.