11
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

37 Actros Euro 6-trucks voor H.N. Post en Zonen

Transportbedrijf H.N. Post en Zonen uit Pijnacker heeft recent 37 Mercedes-Benz Actros 1842 Euro 6-trekkers aangeschaft. Inmiddels zijn de eerste zes trucks in gebruik genomen. Het bedrijf koos na een intensief oriëntatieproces voor de nieuwe Actros vanwege positieve ervaringen met de huidige Actros. Ook speelde mee dat Mercedes-Benz de nieuwe Actros al vanaf eind vorig jaar met Euro 6-motor kon leveren.

37 nieuwe Actros Euro 6-vrachtwagens

De order van 37 trucks bestaat uit nieuwe Actros 1842 LS trekkers en Actros 2542 trekkers met voorloopas. Voor het nationale transport met een jaarkilometrage van ongeveer 80.000 km is gekozen voor de StreamSpace cabine. De vrachtwagens die voornamelijk internationaal worden ingezet, zijn voorzien van BigSpace cabine met extra comfort voor de chauffeurs, die er zo’n 120.000 km per jaar mee afleggen. Het bedrijf uit Pijnacker besloot in mei van dit jaar over te gaan tot aanschaf van de Mercedes-Benz vrachtwagens bij ROGAM Bergschenhoek. Afgelopen maand werden de eerste trucks geleverd. In de loop van 2013 zijn alle trucks in gebruik. H.N. Post en Zonen heeft een eigen volledig geoutilleerde truckwerkplaats en spuiterij. De striping van de nieuwe Actros trucks is in eigen beheer ontworpen en uitgevoerd.

Weloverwogen zoektocht naar schone en zuinige truck

H.N. Post en Zonen geeft aan dat duurzaamheid, en dus een zo laag mogelijke uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2, erg belangrijk voor hen is. Het bedrijf begon vorig jaar een zoektocht naar de meest geschikte truck vanwege de verscherpte emissie-eisen die vanaf 2014 van kracht worden. Dit is van invloed op trucks die bijvoorbeeld naar de Maasvlakten rijden. Verder lag het in de lijn der verwachting dat Euro 6-rijders op termijn op een voordeliger Maut-tarief kunnen rekenen. De recente uitspraken van de Duitse transportminister Peter Ramsauer op de IAA in Hannover bevestigen die verwachting. Vorig jaar testte H.N. Post en Zonen een huidige Actros Euro 5-demotruck van ROGAM met het Mercedes-Benz boordcomputersysteem FleetBoard. Het aanmerkelijk lagere verbruik t.o.v. andere truckmerken uit het wagenpark deed de transporteur overgaan tot aanschaf van vier huidige Actros Euro 5-trucks. In samenspraak met ROGAM Bergschenhoek besloot H.N. Post en Zonen in maart een nieuwe Actros Euro 6 demo-truck in te zetten. Vanwege de extra emissie-eisen die aan een Euro 6-motor worden gesteld, betekent schoner niet per se zuiniger. Toch is de nieuwe Actros ook met Euro 6-motor 4,5% zuiniger dan de huidige Actros Euro 5, zo bleek ook uit de praktijkervaringen van H.N. Post met de demotruck. Dit legde een overtuigende vertrouwensbasis voor de order van de 37 nieuwe Actros Euro 6-trekkers. Bovendien kan het transportbedrijf per Mercedes-Benz Euro 6-truck een overheidssubsidie van € 4.500,- tegemoet zien. 

H.N. Post en Zonen

H.N. Post en Zonen uit Pijnacker is een logistieke partner gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen en zeecontainers. Daarnaast heeft het bedrijf de beschikking over op- en overslag, expeditie en douanefaciliteiten. Het wagenpark bestaat uit 110 trekkers en er zijn 150 mensen werkzaam bij het transportbedrijf.