20
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

38 nieuwe Actros trucks uitgeleverd aan H.N. Post en Zonen

  • Actros gemiddeld vijf procent zuiniger dan andere merken met vergelijkbare inzet

H.N. Post en Zonen uit Pijnacker nam onlangs de laatste nieuwe Actros Euro 6 uit een order van 38 stuks in gebruik. De trucks in verschillende uitvoeringen werden gefaseerd uitgeleverd door bedrijfswagendealer ROGAM.

Tevreden over de truck en de samenwerking

Eigenaar Marco Post: ‘De vrachtwagens doen het goed. Onze eerste Actros Euro 6-trucks reden al halverwege 2012, maar bij geen enkele vrachtwagen deden zich noemenswaardige kinderziektes voor. De samenwerking met ROGAM bleek een hele prettige. We zijn een soort open order aangegaan waarbij we gedurende de uitleveringsperiode gewenste configuraties konden doorgeven in bijvoorbeeld de cabinevariant of de assen. Een uitdaging voor de dealer, maar desondanks verliep het afleveringsproces vlekkeloos.’

Verbruik en uitstoot

Over het verbruik zegt Marco Post. ‘Gemiddeld zijn de Actros Euro 6-trucks tweetiende liter zuiniger dan onze andere trucks. Uiteraard verschilt het verbruik per inzet, maar wat we zien is dat de nieuwe Actros bij alle verschillende inzetmogelijkheden aanzienlijk zuiniger is dan vrachtwagens met een vergelijkbare inzet. Met andere woorden, stel dat een bepaalde truck 1 op 3,8 rijdt, dan zien we dat de nieuwe Actros met dezelfde inzet daar zo’n 1 op 4 van maakt’. Een lager verbruik betekent ook minder emissie. Een belangrijk gegeven, omdat duurzaamheid, en dus een zo laag mogelijke uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2, voor het bedrijf een van de voornaamste redenen was om weer voor de Actros te kiezen.

H.N. Post en Zonen

H.N. Post en Zonen uit Pijnacker is een logistieke partner gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen en zeecontainers. Omdat het bedrijf daarmee ook veel op de Maasvlakte 2 komt, koos het bedrijf al vroeg voor de geleidelijke overstap naar Euro 6. Het wagenpark van de transportonderneming bestaat uit 120 trucks, waarvan 49 van Mercedes-Benz.