19
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

500.000e Freightliner truck van de band gerold

In de fabriek van Daimler Trucks North America (DTNA) in Mount Holly, North Carolina, is de 500.000e Freightliner truck van de band gerold. Het jubileumsvoertuig is een middelzware truck van het type Freightliner Business Class M2 106 die is geproduceerd voor Duke Energy, een van de grootste energieleveranciers van de Verenigde Staten. Het wagenpark van deze trouwe klant van DTNA telt honderden voertuigen van het merk Freightliner. 

Freightliner fabriek Mount Holly, North Carolina

De fabriek in Mount Holly in de Amerikaanse staat North Carolina is onderdeel van bedrijfswagenproducent DTNA en fabriceert de middelzware en zware trucks van het type Freightliner Business Class in de Amerikaanse gewichtsklassen 6 tot 8 (ca. 9-36 ton maximaal toelaatbaar totaalgewicht). De Freightliner trucks zijn zowel in conventionele als in hybride- en aardgasuitvoering leverbaar.

Daimler Trucks North America (DTNA)

Daimler Trucks North America LLC is gevestigd in Portland, Oregon en de toonaangevende fabrikant van middelzware en zware trucks in Noord-Amerika. DTNA produceert en verkoopt bedrijfswagens van de merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses. De Amerikaanse bedrijfswagendochter behoort tot het wereldwijde fabricagenetwerk van Daimler Trucks met 27 productielocaties. Daimler Trucks heeft in 2011 mondiaal ca. 426.000 voertuigen afgezet en met 77.000 medewerkers een omzet van 28,75 miljard euro behaald.