17
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

500ste Mercedes-Benz voor Brink’s Nederland b.v.

Onlangs vond bij het antieke stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk de feestelijke overhandiging plaats van de 500ste Mercedes-Benz voor de firma Brink’s Nederland b.v. De specialist voor beveiligde logistieke dienstverlening maakt al jaren uitsluitend gebruik van voertuigen met de zilveren ster. Met name het meedenken op het gebied van specifieke eisen wordt door Brink’s zeer op prijs gesteld.

Brink’s
Als onderdeel van het mondiaal vertakte en beursgenoteerde Brink’s Incorporated houdt de Nederlandse dochteronderneming zich bezig met beveiligde logistieke dienstverlening, hoofdzakelijk binnen Nederland. Sinds 1968 vervoert Brink’s de chartale geldstromen tussen retailers, commerciële banken en De Nederlandse Bank. In de loop der jaren zijn de activiteiten uitgebreid met onder andere geldverwerking, parkeerbeheer, beveiliging en het tellen, vullen, onderhoud en beheer van geldautomaten. Brink’s Nederland telt ca. 900 medewerkers die zorgen voor een landelijk dekkend netwerk met 7 vestigingen.

500ste Mercedes-Benz
Voor het wagenpark maakt Brink’s nagenoeg uitsluitend gebruik van Mercedes-Benz voertuigen. De huidige vloot bestaat uit ca. 180 gepantserde eenheden, variërend van de Sprinter, Vario, Atego tot en met de Actros. Onlangs werd in het bijzijn van Verkoopdirecteur Bestelwagens Erik Brok de 500ste Mercedes-Benz aan de heer Ran Ancho, directeur Brink’s Nederland B.V., overhandigd. De feestelijke aflevering vond plaats bij het antieke stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk, vlak bij het Technical Center van Mercedes-Benz. De technische specialisten van Mercedes-Benz hebben in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld bij de opbouw van de voertuigen. De 500ste zilveren ster die aan het wagenpark werd toegevoegd, is een Vario 813 D met Euro 4-motor. De opbouw van dit voertuig is in Duitsland door de firma Hartmann Spezialkarosserien GmbH verzorgd. Deze Vario is onderdeel van een serie van 40 bedrijfswagens die ter vervanging aan het wagenpark worden toegevoegd.

Gepantserd op weg
De expliciete voorkeur voor Mercedes-Benz is gestoeld op de productkwaliteiten, de betrouwbaarheid en het meedenken van de after sales specialisten op het gebied van opbouw en veiligheid. Veiligheid is en blijft voor Brink’s een heet hangijzer. Daarom worden de chassis geheel conform Brink’s specificaties voorzien van bepantsering, beveiligings- en communicatieapparatuur. Hiermee is ieder voertuig 24 uur per dag onder controle. Zodra een voertuig van de geplande koers afwijkt, wordt dat onmiddellijk gemeld. Opvallend is dat de voertuigen het stuur aan de rechterkant hebben. Zo heeft de chauffeur beter zicht op het rangeren bij banken. De Mercedes-Benz bedrijfswagens kennen bij Brink’s een lange levensduur. Gemiddeld rijden de voertuigen tot ongeveer 7 à 8 ton op de teller met een jaarlijks kilometrage van tussen de 30 en de 60 duizend in 12 tot 14 jaar gebruik.

Bijschrift foto: Van links naar rechts, key accoutmanagar Mercedes-Benz Frits Bijvoet, verkoopdirecteur bestelwagens Eiric Brok en de heer Ran Ancho algemeen directeur Brinks Nederland b.v.