07
juni
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

60 jaar Mercedes-Benz Unimog

Mercedes-Benz Unimog viert zijn 60e verjaardag en ter gelegenheid daarvan presenteert Mercedes-Benz Special Trucks (MBS) een spectaculair studiemodel op basis van de Unimog U 5000. De feestelijke onthulling vond plaats in het klantencentrum van de fabriek in Wörth.

Het studiemodel heeft een indrukwekkend dynamische en expressieve uitstraling meegekregen en past met zijn karakteristieke vorm perfect in het toekomstige concept van Unimog. Het ontwerp combineert het verleden en de toekomst op een zeer avantgardistische manier. “We hebben het unieke DNA van Unimog bij deze designstudie volledig benut”, aldus Betrand Janssen van de ontwerpafdeling van Daimler Bedrijfswagens. Bovendien toont het concept, welke technische innovaties mogelijk zijn: kortom, het is letterlijk een studie voor de toekomst.

De studie die is gebaseerd op de Unimog U 5000 laat op indrukwekkende wijze zien dat Unimog ook na 60 jaar en 26 modelreeksen nog steeds vernieuwend is. 

Optisch springen de vier even grote wielen met 5-spaaks aluminium velgen in het oog. Bertrand Janssen benadrukt: “Het gaat hier om een furistisch maar toch ook conceptgetrouw voertuig met het doel details in komende modelreeksen terug te laten komen. We hebben verder de belangrijkste punten van de Unimog meegenomen, die het voertuig sinds 60 jaar kenmerken en dat ook in de toekomst zullen doen, zoals portaalassen, schroefveren en het chassisconcept.” Het studiemodel 60 jaar Unimog is echter geen prototype voor een nieuwe modelreeks. Het bewijst dat Mercedes-Benz Unimog ook in de toekomst een innovatief karakter zal hebben en een hoge mate aan flexibiliteit in uitvoering en bouwwijze. Kortom: een uniek voertuigconcept.