05
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

60 jaar Mercedes-Benz voor De Koster Transport

Eind vorig jaar schafte De Koster Transport uit ’s Gravenpolder een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1845 LS aan. De keuze voor Mercedes-Benz is geen verrassing. Deze komt namelijk voort uit de hechte relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Van Oeveren uit Goes die al meer dan 60 jaar teruggaat.

De Koster Transport koos voor de nieuwe Actros 1845 LS met BigSpace-cabine vanwege de technische innovaties van de nieuwe Actros die er onder meer voor zorgen dat de truck nóg zuiniger is dan de huidige Actros. De truck wordt ingezet met koeler voor het vervoer van diepvriesproducten naar Frankrijk. Jaarlijks zal de vrachtwagen hier zo’n 150.000 kilometer mee afleggen. Vanwege de lange ritten is gekozen voor de ruime en luxueuze BigSpace-cabine. De vaste chauffeur van de nieuwe Actros trad recent in dienst bij De Koster Transport en reed nog niet eerder met een Mercedes-Benz truck. Zijn aanvankelijke scepsis veranderde naar eigen zeggen snel. Hij geeft aan nu zeer content te zijn met het comfort in de cabine, de rijeigenschappenen de uitstraling van de truck.

Bijzondere relatie Mercedes-Benz

Het wagenpark van De Koster Transport bestaat naast de nieuwe Actros uit vier huidige Mercedes-Benz Actros trucks. In de loop van 2013 wordt naar verwachting nog een nieuwe Actros aan de vloot toegevoegd. Het Zeeuwse bedrijf rijdt al meer dan vijftig jaar uitsluitend met Mercedes-Benz trucks. Het bedrijf maakt een uitzondering voor twee Amerikaanse Freightliners met torpedoneus die worden ingezet voor nationale transporten. Deze zijn weliswaar niet van Mercedes-Benz, maar wel van moederconcern Daimler. De relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Van Oeveren uit Goes gaat terug tot de oprichting van de transporteur, meer dan zestig jaar geleden. Om dit jubileum te vieren nodigde de dealer het bedrijf eind vorig jaar uit voor een bezoek aan het Mercedes-Benz museum in Stuttgart.