07
april
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

75ste Mercedes-Benz voor Arie Hogenboom

Arie Hogeboom B.V. uit Rijpwetering is gespecialiseerd in het kippertransport van diverse soorten ruwe materialen. Voor deze transporttaak heeft men recentelijk een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1841 LS trekker en een 3341 AK 6x6 bouwvoertuig in gebruik genomen. De drieassige Actros met kipper en laadkraan bleek het 75ste Mercedes-Benz voertuig dat Arie Hogeboom sinds de oprichting heeft aangeschaft.

Arie Hogeboom B.V.

Aannemings- en transportbedrijf Arie Hogeboom B.V. is gevestigd in Rijpwetering. Het bedrijf is in 1964 opgericht door Arie en Corrie Hogeboom en is een kleine vijftien jaar geleden overgenomen door dochter Anette. Het aannemings- en transportbedrijf heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in kippertransport en vervoert met name zand, grond, puin en asfalt. Naast deze bedrijfsactiviteiten rekent het bedrijf ondermeer ook grondverzet en wegenbouw tot het dienstenpakket. Hiervoor heeft men momenteel ca. 25 enthousiaste medewerkers in dienst.

75ste Mercedes-Benz

De recent geleverde Mercedes-Benz Actros trucks zijn voor Arie Hogeboom de ideale voertuigen voor zwaar transport. De 1841 LS trekker wordt gekoppeld aan een oplegger voor het kippertransport.

De Actros 3341 AK met kipper en laadkraan heeft aandrijving op alle assen waarmee men ook in moeilijk begaanbare terreinen uitstekend uit de voeten kan. Een krachtige 12 liter V6-motor zorgt voor een vermogen van 301 kW / 410 pk. Met een bruto laadvermogen van bijna 11,5 ton is het Mercedes-Benz bouwvoertuig meer dan toerijkend voor de transporttaak van Arie Hogeboom. De overhandiging van dit voertuig had een speciaal karakter omdat het exact de 75ste Mercedes-Benz bedrijfswagen die door Arie Hogeboom in gebruik is genomen. Het wagenpark telt ca. 25 bedrijfswagens waarvan ongeveer 90% door de Mercedes-Benz dealer in Roelofarendsveen geleverd zijn. Al ruim veertig jaar onderhoudt de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer die bijna letterlijk om de hoek bij Arie Hogeboom is gevestigd, een uitstekende relatie met het aannemings- en transportbedrijf. De optelsom van de goede relatie en de betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz producten, is voor Arie Hogeboom doorslaggevend in de keuze voor mobiliteit. Tezamen met de overhandiging van het jubileummodel werd een oorkonde aan het familiebedrijf overhandigd.