24
maart
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

A. van het Goor enthousiast over Actros RoadStars Limited Edition

  • Zeer rijk uitgeruste RoadStars Edition Mercedes-Benz Actros 2563 LS

  • Keuze voor Mercedes-Benz vanwege krachtige uitstraling en prestaties

  • laag verbruik en lange onderhoudsintervallen

A. van het Goor Transport uit Doornspijk nam recentelijk een bijzonder rijk uitgeruste Mercedes-Benz Actros RoadStars Limited Edition in gebruik voor het transport van bouwmaterialen. Eigen rijder Aalt van het Goor reed voorheen met andere merken, maar koos voor de Actros. De exclusieve uitvoering, de lange onderhoudsintervallen en het gunstige brandstofverbruik gaven de doorslag.

Echte chauffeursauto

De Actros RoadStars Limited Edition van het type 2563 LS VLA 6x2/2 is in alles een echte chauffeursauto. Zo is de truck voorzien van een 15,6 liter, 460 kW (630 pk) sterke krachtbron. Ook is de truck voorzien van allerhande fraaie stijldetails; van de vele chroomaccenten, lampenbeugel en lederen bekleding, tot de door carrosseriebouwer Latte uit Wezep opgebouwde traanplaatvlonder en sideskirts. Ook opvallend is de spatlap waarop – tussen twee Mercedes-Benz sterren – het woord RoadStars prijkt. De truck beschikt over het volledige pakket aan Mercedes-Benz veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist 3 en automatische afstandsregeling met stop-and-go functie.

Keuze voor Mercedes-Benz

De Actros is de eerste Mercedes-Benz truck voor eigen rijder Aalt van het Goor. Hij licht toe: “Tijdens een ronde over de beursvloer van de BedrijfsautoRAI 2015 liep ik ook langs de Mercedes-Benz stand. Ik was totaal niet Mercedes-Benz georiënteerd en had als eigen rijder nog nooit een Mercedes-Benz truck gereden, maar mijn aandacht werd gegrepen door de Actros RoadStars Limited Edition die daar stond opgesteld. Mijn interesse was direct gewekt en ik werd bij al mijn vragen goed geholpen door een vertegenwoordiger van Wensink Harderwijk. Het klikte meteen, zowel met de truck, als met de dealer. Het hele plaatje klopte: de uitstraling van de truck, maar ook zaken als het lage brandstof- en AdBlueverbruik. En de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Actros werkte sterk mee: de lange onderhoudsintervallen, maar ook de hoge restwaarde. Ik rij gemiddeld zo’n vijf jaar met een truck, dus het is prettig om nu al op die hoge restwaarde te kunnen rekenen. Onderdeel van de overeenkomst die we gesloten hebben, is vijf jaar garantie op de aandrijflijn. Dat geeft extra rust en vertrouwen. Ik rij nu pas kort met de truck, maar de eerste indruk is uitstekend. Het rijcomfort is super, hij ligt solide op de weg, schakelt heel strak en is erg stil in de cabine.” De truck van Aalt van het Goor zal zo’n 140.000 kilometer per jaar afleggen, voornamelijk met nationaal transport van bouwmaterialen zoals vloeren, kalkzandsteen en bestratingsmateriaal.