14
maart
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Aandeel Mercedes-Benz in wagenpark groeit naar 65%: Tien Mercedes-Benz Actros trucks voor UC Transports

Recentelijk heeft UC Transports tien nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Deze Actros 1844 LLS vrachtwagens met Megaspacecabine werden ter vervanging van een deel van het wagenpark aangeschaft. Hierdoor is het aandeel van Mercedes-Benz in de vloot nog verder toegenomen.

Enige tijd geleden werd ter vervanging van een deel van het wagenpark een order geplaatst van tien nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks. UC Transports heeft deze vrachtwagens onlangs in gebruik genomen waarmee het aandeel Mercedes-Benz in het wagenpark steeg naar 65 procent. Die tien nieuwe Actros trucks van het type 1844 LLS (Lowliner) werden geleverd met een ruime Megaspacecabine omdat in veel gevallen met een dubbele bemanning wordt gereden. Alle Actros trucks zijn bovendien uitgerust met onder meer het Aerodynamica pakket, een standkachel en standairco, twee bedden, een alarmsysteem en voor zowel bestuurder als bijrijder luchtgeveerde stoelen. Daarmee zit de dubbele bemanning er zeer comfortabel bij. Ook de Mercedes PowerShift automaat levert hieraan een bijdrage.

Berekende keuze

Hoewel UC Transports een multimerk wagenpark heeft, werd er voor deze vervangingsorder bewust voor Mercedes-Benz gekozen. De lange onderhoudsintervallen en het zuinige brandstofverbruik dragen bij aan een lage kilometerkostprijs. Maar ook de uitstraling van de Actros speelde mee in de overweging in het voortraject. Daarnaast wordt de flexibiliteit van vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uit Roelofarendsveen op waarde geschat. Met de FleetBoard hardware die standaard wordt geleverd op iedere Actros in Nederland, wil UC Transports testen of de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer op afstand het benodigde periodieke onderhoud kan monitoren en plannen. Daarmee kan de toegevoegde waarde van de dealer nog groter worden. Naast de flexibiliteit van de dealer viel ook de expertise van huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay, waar deze order werd ondergebracht, in goede aarde.

UC Transports

UC Transports is in een halve eeuw uitgegroeid tot een toonaangevende en internationaal opererende transporteur. Het bedrijf staat zeven dagen per week, 24 uur per dag klaar om uiteenlopende transporttaken voor haar klanten te volbrengen. UC Transports heeft een zeer goede naam opgebouwd in het vervoeren van hoogwaardige goederen, geconditioneerde transporten voor bederfelijke goederen en luchtvrachten. De vloot van ca. 55 trekkende eenheden doet met deze transporten landen in heel Europa aan. Steeds vaker wordt er van en naar Oost-Europese landen gereden.