03
mei
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Aardgas Econic NGT door het groene landschap van Brabant: Zo groen als gras aan binnen- en buitenkant

  • Mercedes-Benz Nederland zegt deelname aan ecomobiel Bedrijfswagen Rally toe

  • Thema van dit jaar: ‘Stop Thinking, Start Acting!’

  • Aardgas Econic NGT (Natural Gas Technology)


Op vrijdag 13 mei aanstaande zal Mercedes-Benz Nederland Bedrijfswagens deelnemen aan de ecomobiel Bedrijfswagen Rally. De unieke gelegenheid voor u om een reeks duurzame bedrijfsvoertuigen door het prachtige Brabantse landschap te zien rijden. Niet alleen Mercedes-Benz Nederland Bedrijfswagens neemt deel aan het evenement, maar ook een groot aantal andere zakelijke vervoerders.

Mercedes-Benz Nederland Bedrijfswagens neemt dit jaar deel aan de Rally met een Aardgas Econic NGT bedrijfswagen. Dit bijzondere voertuig zal meerijden in de rallykaravaan en hoopt op een hoge plaatsing binnen het eindklassement.

De dag zal bestaan uit verschillende onderdelen. ‘s Ochtends zal de Rally worden geopend door de afgevaardigde van de provincie Brabant in Den Bosch, waarna er gelegenheid is om de voertuigen te bezichtigen. Tevens is er ruimte voor een testritje en kunnen er foto’s worden gemaakt.

Rond 09:30uur zal de Rally echt van start gaan. De koers wordt gezet richting Eindhoven waarbij er bij aankomst ruimte is voor een fotomoment. Na een korte stop zal er richting Helmond worden gereden. De dag wordt daar afgesloten met de prijsuitreiking.

De ecomobiel Rally staat dit jaar in het teken van bedrijfswagens met als overkoepelend thema ‘Stop Thinking, Start Acting!’ Dit sluit aan op het thema van vorig jaar ‘Van hype naar business’ en wil de business oproepen actie te ondernemen als het gaat om duurzame mobiliteit.

Econic NGT Distributietruck

Het voertuig waar Mercedes-Benz Nederland mee zal deelnemen aan de ecomobiel Bedrijfswagen Rally is een geheel op aardgas aangedreven bedrijfswagen. Dit voertuig is uniek in zijn soort. De distributietruck is van het type 1828 LL en voorzien van een gesloten Junge laadbak van 7,5 meter. Dit schone voertuig heeft een actieradius van 700 kilometer. De motor is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak en een retarder, waardoor het rijden in dit voertuig erg ontspannen is en de bestuurder zijn aandacht goed op het verkeer kan richten. De Econic NGT maakt gebruik van een buitengewoon moderne verbrandingsmotor. De zogenoemde lean burn motor. Er wordt hiermee voldaan aan de zeer strenge EEV emissienormen. De Econic NGT heeft een lage instap en een zeer goed zicht rondom. De cabine heeft een riante stahoogte en een vrije doorloop. Het voertuig is dan ook erg geschikt voor stadsvervoer aangezien de chauffeur altijd veilig in- en uit kan stappen op het trottoir en een goed overzicht kan bewaren over het verkeer rondom.

Mercedes-Benz neemt een vooraanstaande positie in binnen het segment van bedrijfswagens aangedreven op alternatieve brandstof. Daarnaast wordt er veel inzet getoond op andere vlakken om op duurzame wijze te produceren en te rijden. Dit is niet alleen op gebied van aardgas maar ook betreffende elektrisch rijden en andere alternatieve brandstoffen.