07
mei
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Acceptatie door klanten bevestigd: Daimler Trucks North America: meer dan 10.000 trucks met BlueTec verkocht

BlueTec wint ook in de Verenigde Staten duidelijk aan populariteit. Daimler Trucks North America (DTNA) heeft met het afsluiten van twee grote opdrachten inmiddels de grens van 10.000 verkochte trucks met BlueTec motoren duidelijk overschreden. Het verkoopsucces toont aan dat BlueTec door de klanten als beste keus wordt gezien om te voldoen aan de strenge US-emissienorm EPA 2010.

Onlangs sloot Penske Truck Leasing, in de USA met een vloot van 200.000 trucks marktleider op het gebied van leasing van truckfleets, bij DTNA een opdracht af voor 750 stuks Freightliner Cascadia. Ook distributieketen Meijers koos voor BlueTec en plaatste een bestelling voor 75 stuks Freigthliner Cascadia. Alle voertuigen zijn uitgerust met BlueTec en voldoen daarmee aan de Amerikaanse uitlaatgasnorm EPA 2010.

Hiermee heeft Daimler de grens van 10.000 verkochte voertuigen met BlueTec technologie doorbroken en bevestigen de klanten in de Verenigde Staten dat dit de beste keus is om te voldoen aan de strenge US-emissienorm EPA2010. De technologie zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen op de meest effectieve manier aantoonbaar wordt verlaagd. In Europa zijn vrachtwagens met BlueTec al sinds 2005 een begrip. Gedurende vele miljoenen kilometers hebben zij zich bewezen door hun betrouwbaarheid en zuinige rijgedrag.

Alle nieuwe Freightliner Cascadia, Coronado modellen en de middelzware vrachtwagens van de Freightliner Business Class M2 zijn per direct beschikbaar met SCR-technologie. De nieuwe Detroit-Diesel motoren zijn nu veruit de meest gevraagde motoren in alle trucks van de door DTNA geleverde merken Freightliner en Western Star. Zij worden overwegend besteld door exploitanten van grote wagenparken, maar ook uitermate populair bij zelfstandige ondernemingen.