28
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Actros Euro 6 op kenteken een feit

Transporteurs met een Euro 6-vrachtwagen kunnen vanaf heden de truck als Euro 6 laten kentekenen bij de typekeuringsautoriteiten. De norm die onlangs is vastgesteld wordt door de nieuwe Mercedes-Benz Actros met BlueTec 6-motor ruim behaald. Het is voor transporteurs dus vanaf nu mogelijk de Euro 6 Actros ook als Euro 6 op het kentekenbewijs te laten registreren.

Euro 6-emissienorm

Met de komst van de Euro 6-norm is een einde gekomen aan veel onzekerheid. Nu de exacte invulling van de uitstootnormen definitief is vastgesteld kunnen truckfabrikanten de Euro 6-motoren laten certificeren bij de typekeuringsautoriteiten. De zwaardere Euro 6 norm biedt weer kansen voor de ondernemer die bij de aanschaf zeker het overwegen waard zijn.

  • Deze zomer neemt de bondesregering naar verwachting een beslissing over de nieuwe Maut-tarieven. VDA en BGL hebben de Duitse regering een Maut differentiatie tussen Euro 5 en 6 van 4ct/km m.i.v. 01-06-2013 voorgesteld die per eind 2016 moet worden gereduceerd tot 2 ct/km

  • Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is voornemens zeer binnenkort met een Euro 6-subsidieregeling voor de sector te komen. Zodra deze regeling een feit is kan subsidie bij 1e tenaamstelling worden verkregen.

  • 1e Milieuzone gaat van kracht: Is het voertuig nu al toegelaten volgens de Euro 6 norm dan mag het voertuig zonder leeftijdsbeperkingen en ontheffingsregeling de 2e maasvlakte oprijden. Voertuigen die voldoen aan andere lagere emissieklassen krijgen te maken met leeftijdsbeperking of kunnen hooguit met ontheffingen werken.

De Actros Euro 6: schoner en toch zuiniger

De nieuwe Actros die eind vorig jaar werd geïntroduceerd, is leverbaar met Euro 5- en Euro 6-motoren. Het voordeel van de Euro 6-norm is dat de uitstoot van schadelijke stoffen op een nog nauwelijks meetbaar niveau is aangeland. Het nadeel is dat de benodigde technologieën per definitie een hoger brandstofverbruik en extra gewicht met zich meebrengen. Daardoor wordt het juist moeilijker om de beoogde CO2-doelen te behalen. Mercedes-Benz gaat met de nieuwe Actros echter een stap verder en de nieuwe Actros Euro 6 is nogmaals 3% zuiniger dan de toch al zeer zuinige huidige Actros Euro 5 die bekend staat als “zuinigste truck ter wereld” Een volledig nieuwe truckconcept met compleet nieuwe motoren en verder geoptimaliseerde aerodynamica, vangen de nadelen van de complexe uitlaatgasreiningssystemen volledig op en overcompenseren deze zelfs. De nieuwe Mercedes-Benz Actros met de Euro 6-motor is de eerste truck van deze compleet nieuwe lijn en loopt dus verder op de zaken vooruit. Dit wordt onder meer gerealiseerd met een geoptimaliseerde aandrijflijn met zuinige, efficiënte motoren, korte schakeltijden, een op de inzet afgestemde achterasoverbrenging en verder gereduceerde wrijvingsverliezen. Daarnaast is ook de aerodynamica verbeterd en zijn er brandstofbesparende technieken toegepast op nevengebruikers als de luchtdrukregeleenheid, de hulppomp voor de stuurbekrachtiging en de luchtcompressor. Het bewijs hiervoor bleek bij de Record Run 2011. Tijdens deze rit reden drie vol beladen Actros-trucks 10.000 km tussen Rotterdam en het Poolse Stettin, een van de drukste autoroutes van Europa. Twee nieuwe Actrossen met Euro 5- en Euro 6-motor namen het op tegen de huidige Actros met Euro 5. De nieuwe Actros Euro 6 was 4,5 procent zuiniger dan het huidige Actros model. De nieuwe Actros Euro 5 deed het nog beter en was zelfs 7,6 % zuiniger. Daarmee is de nieuwe Actros de meest efficiënte en minst milieubelastende Euro 6-truck voor het internationaal transport waarmee de ondernemer klaar is voor de toekomst.