21
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Actros Euro VI is 300ste Mercedes-Benz voor Bos Logistics

Recentelijk heeft Bos Logistics uit Bergschenhoek de 300ste Mercedes-Benz vrachtwagen in gebruik genomen. Dealer ROGAM en Bos Logistics stonden gezamelijk stil bij de overhandiging van het jubilieummodel, een nieuwe Actros 1842 LLS met Euro VI-motor. De Actros zal vooral worden ingezet voor het transport van luchtvrachten in de Benelux en wordt bovendien binnen Nederland als LZV gebruikt.

Jubileummodel Actros 1842 LLS

De Actros 1842 LLS die werd geleverd met de compacte en ergonomische StreamSpace-cabine is de 300ste Mercedes-Benz vrachtwagen in de historie van Bos Logistics. Op de zonneklep van de cabine is daarom door middel van een sticker extra aandacht besteed aan dit jubileummodel. Mercedes-Benz, ROGAM en Bos Logistics onderhouden al jaren een prettige en constructieve relatie. Algemeen directeur Ruud Bakker: “Zowel de bestelwagens als de trucks van Mercedes-Benz zijn altijd goed uit de verf gekomen als het gaat om betrouwbaarheid en brandstofverbruik. Een inzetperiode van acht jaar of één miljoen kilometers is bij ons dan ook heel gewoon. Bovendien past de uitstraling van het merk Mercedes-Benz goed bij de kwaliteit waar wij voor willen staan.”

Veilig, efficiënt en schoon

Voor extra veiligheid is de Actros uitgerust met Telligent-afstandregeling. Dit optionele assistentiesysteem detecteert het verkeer tot ongeveer 150 meter vóór de Actros, "onthoudt" de afstand en de snelheid van de voorliggers en evalueert de veranderingen. Door de standaard snelheidsregelaar met ingebouwde remfunctie Tempomat worden de snelheid en de afstand van de Actros automatisch aan de wisselende verkeerssituaties aangepast. Daarmee wordt het risico van een kop-staartbotsing tot een minimum beperkt. Bos Logistics verwacht met het vervoer van luchtvrachten tussen de vaste luchthavens in de Benelux (Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Zaventem en Brussel) jaarlijks ca. 100.000 km met de truck te gaan rijden. In Nederland zal de Actros bovendien als LZV worden ingezet. De nieuwe Actros is niet de eerste LZV van Bos Logistics. Vorig jaar nam de vervoerder zes Actros LZV’s in gebruik om meer volume met dezelfde pendelbewegingen te kunnen vervoeren. Aan de Actros trucks wordt een megatrailer met een wipkar gekoppeld. Om aan de toenemende eisen en op het gebied van CO2-uitstoot te voldoen, heeft Mercedes-Benz de Actros op verzoek van Bos Logistics voorzien van een 420 pk sterke Euro VI-motor. Deze voldoet reeds aan de norm die vanaf 2014 van kracht wordt.

Bos Logistics

Bos Logistics uit Bergschenhoek is met de jaren uitgegroeid tot een grote speler op de transportmarkt. In 1961 startte oprichter L. Bos met één vrachtauto. Inmiddels telt het wagenpark 270 rijdende eenheden, waarvan het overgrote deel van het merk Mercedes-Benz. Bos Logistics heeft zich bewezen in verschillende logistieke disciplines waaronder het voor- en natransport van lucht- en zeevrachten, on airport diensten, bevoorrading van zeeschepen en warehousing. Sinds dit jaar is met de overname van Van den Bogerd Transport ook containervervoer aan het takenpakket toegevoegd.