24
mei
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Actros in Fuel Duel als beste getest door Natures Best

  • Natures Best kiest voor Mercedes-Benz Actros

  • Actros tijdens Fuel Duel 5% zuiniger dan concurrent

Natures Best BV uit Werkhoven koos na een succesvolle Fuel Duel voor de Mercedes-Benz Actros voor het transport van stro en hooi in Nederland en Duitsland. Een belangrijk argument voor de Actros was het rijcomfort, maar doorslaggevend was het lage brandstofverbruik. De Actros bleek tijdens de Fuel Duel 5% zuiniger dan het referentievoertuig. De Actros bevalt zo goed dat Natures Best inmiddels een tweede Actros in bestelling heeft staan.

De Fuel Duel

Natures Best beschikte tot voor kort nog niet over eigen transportmaterieel. Om flexibeler te kunnen opereren besloot het bedrijf toch een deel van het transport zelf te gaan doen. Het vergeleek daarom de Mercedes-Benz Actros tijdens een Fuel Duel met een truck van een ander merk. Vanwege het comfort, het rijgedrag, en meer nog het aanzienlijk lagere brandstofverbruik van de Actros, viel de keuze op Mercedes-Benz. SternTrucks leverde een Actros 1845 LS inclusief een CharterWay onderhoudscontract. Gert Snitselaar, eigenaar van Natures Best: “Ook nu blijft hij netjes 1 op 4 rijden. Dat is niet alleen kostentechnisch interessant, maar past ook goed bij het duurzame karakter wat we bij Natures Best graag willen uitdragen”.

“Ik ben ontzettend tevreden over de truck zelf, maar net zo blij met de dienstverlening van Mercedes-Benz CharterWay, FleetBoard en de begeleiding van SternTrucks. Bovendien is de Actros dankzij zijn uitstraling echt een visitekaartje voor het bedrijf.” De Actros is uitgerust met het veiligheidspakket met onder andere Active Brake Assist 3. Vanwege de tevredenheid met de huidige Actros wordt al gekeken naar een tweede Actros.

Natures Best

Ruim 8.000 ton stro en hooi wordt er jaarlijks bij Natures Best uit Werkhoven verwerkt. Het wordt onder andere gebruikt als diervoer en als bodembedekking voor hokken van konijnen en cavia’s. Deze kleinverpakkingen hooi, stro en andere natuurlijke grondstoffen liggen in de schappen bij ketens als de Intratuin, Jumbo en verschillende dierenspeciaalzaken. Ook in Duitsland liggen de producten van Natures Best in de winkel.