01
september
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Actros RoadStars Limited Edition 1963 LS LZV en Actros 2748 LS LZV voor Japal Trans B.V.

  • Unieke Actros RoadStars Limited Edition 1963 LS LZV en Actros 2748 LS LZV worden dag en nacht bemand voor het vervoer van bloemen en planten

  • Uitstraling, volume en zuinigheid belangrijke redenen om voor Mercedes-Benz te kiezen

Japal Trans B.V. uit Honselersdijk nam recentelijk een Actros RoadStars Limited Edition 1963 LS LZV en een Actros 2748 LS LZV via dealer Mercedes-Benz Maasdijk in gebruik. Beide trucks worden dag en nacht ingezet voor het verwarmd en gekoeld vervoer van bloemen en planten.

Actros RoadStars Limited Edition LZV 1963 LS

De Actros RoadStars Limited Edition trucks zijn op zich al zeldzame exemplaren met een imposante uitstraling. De 1963 LZV van Japal Trans B.V. doet daar nog een schepje bovenop. Deze RoadStars Limited Edition met GigaSpace-cabine is met trailer en wipkar in totaal 25,25 meter lang. De rijk uitgevoerde Actros 1963 LZV is voorzien van diepzwarte metallic lak, lampenbeugel met verstralers, chromen spiegelkappen, luchthoorns, lamellen en aluminium velgen. De ruime cabine met vlakke vloer is uitgerust met comfortopties, zoals een massagefunctie in de met leer beklede bestuurdersstoel, standairco, navigatie met dvd-speler, soundsystem en extra comfortabel matras. Natuurlijk is er ook aan de veiligheid gedacht. De Actros beschikt over het volledige pakket van de veiligheidssystemen van Mercedes-Benz, waaronder Active Brake Assist 3. Daarnaast is de truck uitgerust met aslast meetapparatuur en FleetBoard. Niet alleen de truck maar ook de trailer en wipkar trekken de aandacht met hun luxe striping en ontwerp. “Het is een mooie auto met veel uitstraling en daar hoort natuurlijk ook een fraaie trailer en wipkar achter”, zegt Henk van der Sar, eigenaar van Japal Trans B.V. “Dat geeft ons bedrijf herkenbaarheid.”

Mercedes-Benz

De keuze voor Mercedes-Benz lag bij Japal Trans B.V. voor de hand: eigenaar Henk van der Sar is liefhebber van Mercedes-Benz personenwagens en viel ook voor de uitstraling van de trucks. “Ze zijn mooi en dat moet ook! Onze trucks en chauffeurs zijn toch het visitekaartje van ons bedrijf. Onze klanten willen ook graag een nette auto op de stoep,” aldus Henk van der Sar. De trucks zijn liefkozend vernoemd naar nummers van de Ierse rockband U2: de RoadStars Limited Edition is gedoopt tot ‘Pride’ en de Actros 2748 tot ‘Invisible’. Niet alleen de eigenaar maar ook de chauffeurs van Japal Trans B.V. zijn zeer te spreken over de keuze voor de Actros RoadStars Limited Edition: “Onze chauffeurs hebben sowieso inspraak in de aanschaf van onze nieuwe trucks. Meestal geef ik ze een paar opties maar ze kiezen toch vaak voor de Mercedes-Benz. Als ondernemer vind ik het belangrijk dat mijn chauffeurs trots zijn op hun trucks.” Het lage brandstofverbuik en de hoge inruilwaarde tellen voor Henk van der Sar natuurlijk ook mee. “Op de lange afstanden die wij rijden zijn de trucks van Mercedes-Benz zeer rendabel.”

Japal Trans B.V

Japal Trans B.V, gevestigd in Honselersdijk, is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het vervoer van voornamelijk bloemen en planten  met gekoelde en verwarmd transport. Het bedrijf beschikt over 21 trekkende eenheden waarvan zes geleverd door Mercedes-Benz. Bij Japal Trans B.V werken afwisselend tussen de 25 en 70 werknemers.