03
februari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Alta Meubelen vervangt Mercedes-Benz Atego met bijna 1 miljoen km op de teller!

Onlangs heeft de Nederlandse meubelfabrikant Alta Meubelen uit Staphorst een nieuwe Mercedes-Benz Atego aangeschaft. De vorige Mercedes-Benz distributietruck uit ’98 had maar liefst bijna een miljoen kilometer afgelegd. Probleemloos. Daarom klopte Alta Meubelen voor een nieuwe Atego graag aan bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink.

Vakmanschap

Alta Meubelen produceert massief houten meubelen en is gespecialiseerd in de afwerking van deze meubelstukken. Het bedrijf is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde meubelfabrikant. Sinds 1996 heeft de heer Talen, tevens oprichter, de organisatie opgesplitst in twee werkmaatschappijen. Zelf houdt hij zich nog bezig met de productie van de meubelen. De afwerking, verkoop en de distributie valt onder de verantwoording van zijn zoon, Roel Talen. In 1998 heeft men een Mercedes-Benz Atego aangeschaft. De betrouwbaarheid, de uitstraling en de gunstige kilometerkostprijs waren toen al redenen voor de aanschaf van deze distributietruck.

Kwaliteit voor veel kilometers

Alta Meubelen heeft kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom heeft men gekozen voor mobiliteit van Mercedes-Benz. Met de Atego 817L die in 1998 werd aangeschaft, legde de chauffeur bijna een miljoen kilometer af. De truck werd probleemloos ingezet voor het distributiewerk binnen Nederland en Duitsland. De ervaringen met de Atego van zowel ondernemer als chauffeur zijn zeer positief waardoor de Mercedes-Benz nog altijd de voorkeur geniet. Voor de vervanging van de ruim tien jaar oude distributietruck werd contact opgenomen met Joost Laponder van Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink. “Ik heb veel gekke dingen gezien in deze branche, maar zo’n hoge kilometerstand bij deze tien jaar oude Atego die nog in zo’n goede staat verkeert, is erg bijzonder! Dat is de simpele optelsom van een goed product en perfect onderhoud,” aldus de verkoper. In goed overleg is er ter vervanging gekozen voor een Atego 822L met laadbak en onderbouwkoppeling. Alta Meubelen verwacht met deze nieuwe Mercedes-Benz truck een langdurige en bedrijfszekere distributie-inzet te kunnen garanderen.

Wat goed is, moet goed blijven

Het periodieke onderhoud van de distributietruck is jarenlang door Wensink uitgevoerd. Ook de nieuwe Atego zal voor de servicebeurten op de brug van de bedrijfswagendealer staan. De goed onderhouden Atego 817L blijft overigens wel eigendom van de meubelspecialist. Deze blijft als reservevoertuig dienst doen zodat men in de drukke periodes de pieken op kan vangen. Dus wie weet hoe lang deze oude ‘ster’ nog op de Nederlandse wegen te bewonderen is!