14
november
2018
|
12:57
Europe/Amsterdam

Amerongen Transport breidt vloot uit met eerste Mercedes-Benz Arocs

Recentelijk nam Amerongen Transport uit Bunschoten voor het eerst een Mercedes-Benz Arocs in gebruik. Deze vierassige truck wordt ingezet voor het transport van stenen en sierbestrating. Met name de grote wendbaarheid in combinatie met het hoge laadvermogen was doorslaggevend in de keuze voor de Arocs.

Servotwin besturing met elektronische stuurbekrachtiging

De Arocs 3740 LENA die Amerongen Transport in gebruik nam is af fabriek geleverd als 8x2/6. De drie gestuurde assen, waarvan de achterste ook hefbaar is, zorgen voor veel wendbaarheid. Dit komt goed van pas bij het leveren van sierbestrating aan particulieren. In woonwijken kan een vrachtwagen snel een trottoir beschadigen bij het manoeuvreren. De Arocs in deze uitvoering heeft een zeer kleine draaicirkel. Bovendien verwezenlijkt de Servotwin besturing met elektronische stuurbekrachtiging ook bij uiterst zware inzet een lichte, precieze besturing, optimaal rangeervermogen en een hoge rechtuitstabiliteit. Bij de vierassige Arocs met een voorasbelasting van 9 ton per as behoort de Servotwin besturing tot de standaarduitrusting. Voor extra veiligheid en preciezer manoeuvreren, heeft de Arocs ook een achteruitrijcamera.

Amerongen Transport zet deze nieuwe Arocs in voor de distributie van bouwmaterialen als stenen en sierbestrating aan bedrijven en particulieren. Naast de wendbaarheid in combinatie met het hoge laadvermogen, was ook het brandstofverbruik erg bepalend in de keuze voor de truck. De positieve ervaring met de Actros in het wagenpark, schept veel vertrouwen. De Arocs is geleverd met de ClassicSpace-cabine met 32 cm motortunnel. Hierdoor is de instap voor de chauffeur laag. Achter de cabine is een voor stenen geschikte laadbak met rollerkraan opgebouwd. Naar verwachting gaat de truck ongeveer 65.000 km per jaar rijden.

Amerongen Transport

Het vervoer van bouwmaterialen, zowel nationaal als internationaal, is de hoofdactiviteit van Amerongen Transport. Het grootste deel van de vrachten bestaat uit ruwe bouwmaterialen als straatstenen, gevelstenen, rioolbuizen, damwanden, staal- en betonelementen. Hiervoor heeft men een wagenpark van zeven trucks van meerdere merken. Mercedes-Benz truckdealer SternTrucks, met wie Amerongen Transport een zeer goede relatie onderhoudt, heeft eerder al een Actros en nu ook de Arocs geleverd. Hoewel de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden van de vloot in eigen beheer worden uitgevoerd, staat SternTrucks het transportbedrijf waar nodig bij met informatie en onderdelenvoorziening.