06
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Antonissen Transport content met 15% brandstofbesparing nieuwe Actros

  • Antonissen Transport koos vanwege positieve geluiden uit de markt en een succesvolle Fuel Duel-inzet voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros

Antonissen Transport uit Heino nam vorig jaar een Mercedes-Benz Actros 1845 LS GigaSpace in gebruik voor het transport van vloeibaar voedsel. De transporteur heeft positieve ervaringen opgedaan met het brandstofverbruik van de vrachtwagen over de eerste 100.000 kilometer. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 3,8 is de Mercedes-Benz truck zo’n 15% zuiniger dan de andere trucks uit het wagenpark en dat wel met een vergelijkbare inzet.

Besparing van 15% op jaarbasis aanzienlijk

Antonissen Transport verwacht zo’n 140.000 kilometer per jaar af te leggen met de truck. 15% brandstofbesparing scheelt dan ook aanzienlijk op de jaarlijkse brandstofkosten. Eigenaar Gerard Antonissen vertelt: ‘De Actros heeft zich in de markt bewezen op het gebied van brandstofverbruik en onderhoudskosten. Daarom kozen we ervoor om, in onderhandeling te gaan met Mercedes-Benz Bedrijfswagendealer Wensink. Het contact met verkoper Roberto Benschop was zeer positief en leidde tot een succesvolle Fuel Duel demo-inzet. Voor ons reden om een nieuwe Actros aan te schaffen. Na zo’n 100.000 kilometer met de Actros te hebben gereden, kunnen we stellen dat onze ervaringen overeenkomen met wat we al vernamen uit de markt. Niet alleen verbruik, maar ook de gunstige onderhoudsintervallen zorgen voor een zeer aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO).’ Ook vaste chauffeur Gerrit Aantoot is content met de nieuwe Actros. Niet in de laatste plaatst omdat Antonissen Transport koos voor de ruime GigaSpacecabine. Gerrit geeft aan zeer tevreden te zijn over het slaap- en het leefcomfort in cabine.

Antonissen Transport

Antonissen Transport uit Heino is gespecialiseerd in het transport van levensmiddelen. Zo’n 60% daarvan is tankvervoer, de overige 40% is koel en vries. Het bedrijf beschikt hiervoor over een wagenpark van twaalf trekkende eenheden.