08
april
2019
|
14:55
Europe/Amsterdam

App TruckTraining 2.0 voor chauffeurs nieuwe Mercedes-Benz Actros

Mercedes-Benz heeft deze week TruckTraining 2.0 gelanceerd die speciaal is ontwikkeld voor de nieuwe Actros, die later dit jaar op de markt komt. De app fungeert als naslagwerk voor chauffeurs. TruckTraining 2.0 biedt informatie over de diverse systemen en functies van de nieuwe Actros, waardoor chauffeurs het maximale uit hun vrachtwagen kunnen halen. De app is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

TruckTraining 2.0

De gratis 2.0 app is ontwikkeld door Mercedes-Benz TruckTraining. In deze app kunnen chauffeurs informatie vinden over de verschillende systemen en functies van de nieuwe Actros. Niet alleen staat vermeld wat een functie of systeem inhoudt, maar ook hoe de chauffeur deze kan instellen om het maximale uit het voertuig te halen. Bovendien kan de chauffeur per functie of systeem de nodige tips vinden. Door deze kennis kunnen de bestuurders van de nieuwe Actros trucks de beschikbare systemen optimaal benutten. De volgende systemen en functies worden uitgelicht in de app: Predictive Powertrain Control (PPC), ECO-support, PowerShift, motorrem, elektronische parkeerrem, Trailer Stability Assist en de MirrorCam. Ook is er informatie terug te vinden over tempomat, limiter, afstandsregelassistent en Active Drive Assist. De app zal op termijn uitgebreid worden met nieuwe features.

Nieuwe Actros

De Actros is voorzien van meer dan zestig innovaties die bijdragen aan een optimale TCO (Total Cost of Ownership), een hoge veiligheidsstandaard en maximale beschikbaarheid. Dit zijn de bekende pijlers uit het RoadEfficiency concept van Mercedes-Benz Trucks. Enkele innovaties die in het oog springen zijn de MirrorCam en sterk verbeterde PPC. De MirrorCam vervangt de traditionele buitenspiegels. Het beeld wordt weergegeven op de schermen op de A stijlen . De MirrorCam maakt de truck niet alleen aerodynamischer, maar ook veiliger. Bij het nemen van een bocht draait het beeld van het display aan de binnenkant van de bocht mee zodat de chauffeur altijd zicht heeft op de hele combinatie en het overige verkeer. De verbeterde PPC anticipeert nu ook op bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor bespaart de nieuwe Actros op snelwegen gemiddeld 3% brandstof. Volledig nieuw is het anticiperen op de route op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom. Hiermee kunnen besparingen tot maar liefst 5% worden gerealiseerd. Daarnaast maken de verbeterde Active Drive Assist en de nieuwe Active Brake Assist 5 de nieuwe Actros veiliger dan ooit tevoren.

De TruckTraining 2.0 app is onderdeel van Mercedes-Benz TruckTraining. Als grootste vrachtwagenfabrikant ter wereld en grootste leverancier van rijopleidingen biedt Mercedes-Benz al 45 jaar lang niet alleen de juiste technologie, maar ook de juiste kennis. Mercedes-Benz biedt diverse trainingen aan, waarbij gekwalificeerde trainers chauffeurs begeleiden om zuiniger en veiliger te rijden. De trainingen zijn volledig gericht op Mercedes-Benz producten en tellen mee voor Code 95.

Meer informatie over Mercedes-Benz TruckTraining is te vinden op https://www.mercedes-benz-trucks.com/nl_NL/brand/truck-training.html