28
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Arie Vos met Mercedes-Benz Actros naar de Superbike

Arie Vos is Neerlands’ trots op het gebied van motorracing. Als Nederlands kampioen Supersport en Superbike gooit hij hoge ogen, zowel in eigen land als in het buitenland. Voor het transport van zijn motoren van en naar wedstrijden én voor zijn eigen bouwbedrijf vertrouwt hij al jaren op Mercedes-Benz.

Arie Vos timmert al bijna acht jaar aan de weg als professioneel motorsporter. Niet zonder succes, want hij heeft al diverse titels op zijn naam staan. Zo mocht hij zich in 2006 Nederlands kampioen Superbike en Supersport noemen en werd hij in april jl. vijftiende tijdens de Wereldkampioenschappen Superbike in Assen. Met nog drie races voor de boeg heeft Arie ook dit jaar al beslag weten te leggen op het Nederlands Kampioenschap Superbike.

 Bijzondere constructie
Arie neemt deel aan gemiddeld vijftien wedstrijden per jaar, in zowel binnen- als buitenland. In Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Oss heeft Arie een betrouwbare mobiliteitspartner gevonden. Om ervoor te zorgen dat zowel hij als zijn motoren veilig en comfortabel op de plaats van bestemming aankomen, sponsort de dealer hem met een Mercedes-Benz Actros 1841 LS.

De trekker wordt vóór elke wedstrijd door Rüttchen bij hem afgeleverd. Deze bijzondere constructie is voor beide partijen een uitkomst: Arie hoeft de Actros niet zelf te stallen, wat een hoop ruimte scheelt en Rüttchen Oss kan de truck na de wedstrijden ook voor andere activiteiten inzetten. Hierdoor wordt de Actros maximaal benut.

Mercedes-Benz dealer Rüttchen Oss heeft Arie ook met de trailer geholpen, want de eigen carrosseriebouwer (Rüttchen Carbouw) heeft deze volgens de specifieke wensen van de topsporter opgebouwd. De oplegger is onder andere uitgerust met een leef- en slaapruimte, maar ook met een montage- en een opslagruimte.

Veelzijdige Sprinter
Arie, woonachtig in Oss, is naast professioneel motorsporter ook werkzaam in zijn eigen bouwbedrijf. Als specialist in duurzame materialen zoals kalk en zandsteen is hij vooral actief in de woningbouw. Voor het transport van de bouwmaterialen wordt gebruik gemaakt van een nieuw type Mercedes-Benz Sprinter 311. De vorige auto was een Mercedes-Benz Vito, maar aangezien Arie hem, naast de Actros, ook in wilde zetten voor het transport van en naar motorraces, was een ruimere bestelwagen gewenst. De veelzijdige Sprinter voldeed aan alle eisen. Daarnaast is de bestelauto met de standaard automaat ook nog eens bijzonder comfortabel.

Prestatie op topniveau
Rüttchen Oss verzorgt het onderhoud van zowel de Actros als de Sprinter. Het meedenken van de dealer wordt erg gewaardeerd. En mede door de adequate service en de betrouwbaarheid van Mercedes-Benz kan Arie elke wedstrijd een prestatie op topniveau leveren.