27
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Arocs, Atego, Citan: de nieuwe Mercedes-sterren op de Bauma

  • Trucks en bestelauto's af fabriek op maat voor alle soorten inzet in de bouw

  • Primeur 1: Mercedes-Benz Arocs staat voor kracht, robuustheid en efficiency in het zware bouwverkeer

  • Primeur 2: Mercedes-Benz Atego met zeven Euro 6-motorvarianten is koploper in het segment van 6,5 tot 16 ton GVW

  • Primeur 3: Mercedes-Benz Citan voor distributie- en personenvervoer in de bouw

Indrukwekkend: drie primeurs met Mercedes-Ster

Grote noviteiten op de Bauma 2013 (15 – 21 april te München) zijn de twee nieuwe truckprogramma’s Mercedes-Benz Arocs en Atego en de Citan bestelwagens voor het distributie- en personenvervoer in de bouw. De Arocs is met zes specifieke asconfiguraties en uitvoeringen leverbaar voor het zware bouwverkeer en het transport van bouwmachines. De nieuwe Atego beleeft hier zijn beursprimeur. Met drie nieuwe, speciaal voor het distributieverkeer en personenvervoer in de bouw uitgevoerde bestelauto's completeert de Citan de bouwprimeurs.

Nieuw: Mercedes-Benz introduceert – de Arocs

De Arocs is compleet nieuw ontwikkeld. De kippers en trekkers zijn beschikbaar als twee-, drie- en vierassers, met zeven S-, M- en L-cabines in 14 varianten en twee cabinebreedtes. De diversiteit is legio; enkele voorbeelden: vierassers met permanente en inschakelbare all-wheel aandrijving en twee gestuurde voorassen, vierassers met een voor- en drie achterassen (tridem), een breed aanbod luchtgeveerde voertuigen en betonmixerchassis met enkellucht montage op de aangedreven assen.

Er is keuze uit krachtige BlueTec-6-motoren in 16 vermogensniveaus. Vier cilinderinhoudsvarianten van 7,7 tot 15,6 liter maken Euro 6-motorvermogens van 175 kW (238 pk) tot 460 kW (625 pk) mogelijk. Voor het eerst geschiedt de krachtoverbrenging in een bouwvoertuig standaard door een automatische Mercedes PowerShift 3-versnellingsbak. Als alternatief is optioneel de nieuw ontwikkelde handbak verkrijgbaar. Er zijn twee productgroepen voor de Arocs: als Loader met een laag eigengewicht en de robuust geconstrueerde Grounder voor extreem zware inzet in de bouw.

Nieuw: Mercedes-Benz Atego – beursprimeur

De nieuwe Atego zet met een groot aantal verbeteringen aan chassis, achterasbediening, cabine en nieuwe besturing nieuwe maatstaven als het gaat om rijdynamiek, veiligheid en comfort. De nieuwe Atego is af fabriek verkrijgbaar in 42 basismodellen met vier cabinetypen in drie lengtes en een veelvoud aan verschillende wielbases. Nieuw ontwikkelde BlueEFFICIENCY-Power-motoren met vier en zes cilinders in Euro 6-uitvoering dekken in zeven vermogensvarianten het brede spectrum van 115 kW (156 pk) tot 220 kW (299 pk) af. Voor speciale inzet in de bouw, gemeentewerken en off-road zijn er de nieuwe all-wheel drive varianten met permanente of inschakelbare all-wheel aandrijving.

Nieuw: Mercedes-Benz Citan – efficiënt en comfortabel

Met een breed vermogensspectrum, zichtbare kwaliteit en veiligheid, gecombineerd met rijcomfort, lage bedrijfskosten, een hoog rendement en minimale CO2-uitstoot brengt de Citan zowel personeel als materiaal naar de werkplek – ook op bouwplaatsen in milieuzones. Hij kan worden geregistreerd als personen- of bedrijfswagen.

Het rijgedrag van de Citan is dynamisch en comfortabel. Met zes airbags, adaptief ESP en veel andere veiligheidsopties zoals o.a. dagrijverlichting is hij bijzonder veilig. Dankzij de BlueEFFICIENCY-technologie behoren de motoren tot de zuinigste en de schoonste in hun klasse.