05
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Axors met BDF wissellaadbaksysteem efficiënt ingezet door Transport Service Shelluinen

Transport Service Schelluinen heeft de afgelopen periode vijf nieuwe Mercedes-Benz Axors 1824 L met BDF wissellaadbaksysteem in gebruik genomen. Het transportbedrijf uit Schelluinen zet de vrachtwagens voornamelijk in voor transport van goederen van IKEA naar de eindgebruikers in heel Nederland en in de grensgebieden van België en Duitsland.

De vijf Mercedes-Benz Axor 1824 L trucks zijn door Carbouw uit Veghel voorzien van een BDF wissellaadbaksysteem. Met dit systeem kunnen de vrachtwagens snel en efficiënt de laadbak verwisselen. Dit gebeurt door middel van poten die uit de laadbak worden geschoven, waarna de twistlocks worden losgekoppeld en de luchtvering vanuit de hoogste stand weer wordt teruggezet op het normale niveau. Zo is de Axor vrij om weg te rijden en een andere laadbak aan te koppelen. Ook zijn in alle Axors comfortstoelen geplaatst voor de bijrijder. Door de specifieke inzet in de meubel- en witgoeddistributie rijden de trucks standaard met dubbele bemanning. De Axors zullen voornamelijk worden ingezet voor het transport van goederen vanuit het IKEA distributiecentrum en IKEA winkels in Breda, Eindhoven en Barendrecht, naar de eindgebruikers in heel Nederland en de grensgebieden van België en Duitsland. Transport Service Schelluinen heeft een wagenpark van veertig bedrijfswagens, waarvan ongeveer de helft door Mercedes-Benz werd geleverd. Het bedrijf bezit bijna de gehele bedrijfswagenrange van Mercedes-Benz, op de Vario na. Naast de nieuwe Axor trucks zijn er Actros trekkers in diverse configuraties, Atego’s, Sprinter bestelwagens en een Vito in de vloot opgenomen. Transport Service Schelluinen kiest voor Mercedes-Benz vanwege de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk, maar ook zeker vanwege de verregaande service van Rüttchen Gorinchem, die de vrachtwagens geleverd heeft. Transport Service Schelluinen heeft voor de nieuwe Axor vrachtwagens een Reparatie & Onderhoudscontract afgesloten waarin ook het onderhoud van de wissellaadbak is meegenomen. 

Transport Service Schelluinen
Transport Service Schelluinen is een transportbedrijf gespecialiseerd in de meubel- en witgoedindustrie. Het bedrijf neemt de complete logistieke en administratieve afhandeling vanaf het moment van verkoop over van klanten als Ikea, Makro en Otto. Alle voertuigen van het bedrijf zijn dan ook uitgerust met mobiele pinapparatuur, telefoon, gps en een datacommunicatiesysteem om opdrachtgevers zo veel mogelijk te ontzorgen. Ook biedt Transportservice Schelluinen opslag en warehousing aan. Het bedrijf heeft recent een volledig nieuw, modern pand in gebruik genomen. Het complex is ontworpen in samenspraak met verschillende opdrachtgevers voor extra kostenreductie binnen het vervoersconcept. Zo is het pand bijvoorbeeld voorzien van moderne cross-docking systemen met barcode.