20
maart
2019
|
09:40
Europe/Amsterdam

Baetsen Groep neemt Mercedes-Benz Actros 2643 LDNA met VDL haakarmsysteem

Afgelopen week heeft de Baetsen Groep uit Veldhoven een nieuwe Actros 2643 in gebruik genomen. Deze Mercedes-Benz truck, met ergonomische instap, wordt ingezet voor het transport van afvalcontainers en heeft als eerste een nieuw haakarmsysteem van VDL. Niet eerder werd deze opbouw op een Mercedes-Benz vrachtwagen gemonteerd.

Actros 2643 LDNA

Voor het vervoer van afvalcontainers in de regio Veldhoven heeft de Baetsen Groep een Actros 2643 LDNA 6x2 met StreamSpace-cabine en gestuurde dubbellucht achteras aangeschaft. Voor de uiteenlopende werkzaamheden wordt vooraf altijd goed gekeken welk type voertuig het beste aansluit op de specifieke wensen. Zeker voor meerassige configuraties geniet Mercedes-Benz vaak de voorkeur. In het multimerk wagenpark dat ruim 150 eenheden telt, is Mercedes-Benz Trucks met ca. 45 voertuigen goed vertegenwoordigd. Smeets Autogroep is hiervoor de vaste mobiliteitspartner. Marc Peperkamp, Inkoop & Transport Baetsen Groep: "De trucks van Mercedes-Benz laten zich goed rond rekenen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de voertuigen staan buiten kijf. Dat geeft vertrouwen bij het plannen. Als liefhebber vind ik ook de uitstraling van de Actros een meerwaarde."

Haakarmopbouw met speciale lijm op het chassis bevestigd

Op het Actros chassis werd voor het specifieke werk een haakarm S25-6200 Low version opgebouwd. Nog niet eerder werd dit innovatieve systeem op een Mercedes-Benz Actros gemonteerd. Bijzonder aan dit 25 tons haakarmsysteem is dat deze met speciale lijm op het chassis is bevestigd, een pilot-project van VDL. De grootste voordelen van lijmen ten opzichte van lassen of schroeven op het chassis, zijn de kortere montagetijd en de gewichtsreductie van ruim 100 kg. Ook is deze haakarm onder meer uitgerust met een speciaal hydraulisch systeem met een snelgangventiel voor probleemloze inbouw. Dit zorgt in de praktijk voor extra efficientie. Daarnaast is deze haak uitgerust met progressieve meetcilinders zodat het systeem zelfdenkend reageert en volautomatisch kan worden geprogrammeerd. Vorig jaar presenteerde VDL dit systeem op de Actos als primeur op de IAA in Hannover.

De Baetsen Groep

Baetsen Groep is een sterk groeiend familiebedrijf met meer dan 300 medewerkers op het gebied van Transport, Kraanverhuur, Recycling, Containers en Bouwstoffen. De vestigingen in Veldhoven, Son en Echt liggen centraal gelegen tussen de Randstad, de Rotterdamse en Antwerpse haven en het Ruhrgebied. De Baetsen Groep heeft de beschikking over meer dan 150 trucks die zowel nationaal als internationaal een unieke combinatie van diensten bieden aan bedrijven, gemeenten en particulieren.