27
januari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Bandenspecialist Twen-Tyre goed op weg met Mercedes-Benz Actros 1841 LLS

Van Aalderen Twen-Tyre B.V. uit Almelo heeft onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1841 LLS in gebruik genomen. Vorig jaar schafte het bedrijf al een Actros 1846 LS aan die uitstekende resultaten liet zien qua brandstofverbruik. De keuze voor een tweede Mercedes-Benz truck was dan ook niet meer dan logisch.

Van Aalderen Twen-Tyre B.V.

Twen-Tyre uit Almelo rekent de import, export en groothandelsactiviteiten van banden en velgen voor personen- en bedrijfswagens tot haar kerntaken. Daarmee is de bandenspecialist leverancier voor diverse internationale bandengroothandels, bandenservicebedrijven en autobedrijven. Circa vijftig medewerkers zetten zich dagelijks in om de snelle service binnen heel Europa waar te kunnen maken.

Mercedes-Benz in het wagenpark

Het wagenpark bestaat voor de helft uit Mercedes-Benz voertuigen. Naast de twee trucks heeft Twen-Tyre de beschikking over zes Sprinter bestelwagens voor het vervoer van kleine partijen banden en velgen binnen de regio. Vorig jaar werd met een Actros 1846 LS de eerste Mercedes-Benz truck in het wagenpark opgenomen. Deze Actros viel op door het gunstige brandstofverbruik. Hierdoor werd besloten nog een Actros trekker bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Baan Twente in Hengelo aan te schaffen. Onlangs is deze Actros 1841 LLS door Twen-Tyre in gebruik genomen.

Actros 1841 LLS

De 410 pk sterke Actros is uitgerust met een Euro 5-motor en Mercedes PowerShift. De volautomatische versnellingsbak draagt verder bij aan het terugdringen van het brandstofverbruik en minimaliseert de slijtage aan het transmissiesysteem. De Megaspace-cabine biedt dankzij de riante binnenafmetingen, de vlakke cabinevloer en de diverse opbergruimten veel comfort voor de chauffeur. De Low Liner trekker biedt door zijn koppelschotel van 95 cm extra laadvolume. Achter de Actros is een 118 m³ trailer gekoppeld waarin dankzij de verlaagde koppelschotel jaarlijks ca. 15.000 extra banden vervoerd kunnen worden.