14
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Barmentloo Koeriersservice in één jaar tijd bijna zeven keer de wereld rond met Sprinter

Onlangs is een nieuwe Sprinter 318 CDI gesloten bestelwagen afgeleverd bij het drie jaar oude koeriersbedrijf BKS uit Voorst. Deze nieuwe Sprinter met verlengde wielbasis vervangt een één jaar oude Sprinter. Hiermee werd maar liefst 300.000 kilometer zonder problemen op de teller gezet.

Betrouwbare koeriersservice
Barmentloo Koeriersservice (BKS) is een all round koeriersbedrijf dat ondermeer rijdt voor DPD, één van Europa’s meest toonaangevende logistieke dienstverleners op de express- en pakketmarkt. Voor de nationale distributie heeft BKS de ‘preferred supplier’ status voor het rayon Apeldoorn/Amersfoort/Bunschoten verworven. Om een optimale en probleemloze goederenstroom te kunnen garanderen, leveren de chauffeurs van BKS dagelijks bij 80–110 adressen pakketzendingen af. Zo worden op jaarbasis bijzonder veel kilometers per bestelwagen afgelegd. Hiervoor maakt BKS uitsluitend gebruik van de producten van Mercedes-Benz.

Rotsvast vertrouwen in Mercedes-Benz
BKS heeft een rotsvast vertrouwen in de Mercedes-Benz producten en diensten. De basis daarvoor werd gelegd door de goede ervaringen die eigenaar André ten Hage 13 jaar geleden met zijn allereerste Sprinter op deed, en met de Atego die hij jarenlang als eigen rijder heeft gereden. Inmiddels heeft BKS een 14 eenheden tellend wagenpark opgebouwd dat voor 100% uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat. Onlangs is daar weer een nieuwe Sprinter 318 CDI gesloten bestelwagen aan toegevoegd. Deze werd ter vervanging van een slechts één jaar oude Sprinter bij Mercedes-Benz dealer Wensink Apeldoorn besteld. De ‘oude’ Sprinter had in één jaar tijd maar liefst 300.000 kilometer gereden. Probleemloos.

Uitzonderlijke prestatie
Omgerekend is deze Sprinter bijna zeven keer de wereld rond gegaan. Zelfs voor deze Mercedes-Benz bestelwagen mag een dergelijke prestatie uitzonderlijk genoemd worden. De Sprinter met 300.000 kilometer op de teller heeft naast de reguliere dagritten ook elke nacht een nachtrit naar Duitsland afgelegd. Hierdoor is de bestelwagen maximaal ingezet. Hoewel deze Sprinter binnen een jaar onwaarschijnlijk veel kilometers op te teller heeft bijgeschreven, bestond het onderhoud tot op heden alleen uit het reguliere olie verversen en vervanging van remblokken en banden. Niet alleen heeft de betrouwbaarheid van de Sprinter veel voordelen voor BKS gebracht, ook de chauffeurs mochten niet klagen. Het ergonomisch ingerichte interieur biedt veel comfort. En ook de automatische vijftraps automaat draagt bij aan een ontspannen rit in het hectische koerierswerk.

Bewezen concept
De veelzijdige Sprinter heeft een bijzonder lange levensduur en is bijzonder betrouwbaar, een belangrijk gegeven bij koerierswerk. Om deze betrouwbaarheid te kunnen blijven garanderen gaan alle voertuigen gemiddeld iedere maand naar Wensink voor een onderhoudsbeurt. Hiervoor heeft BKS een Reparatie- en Onderhoudscontract afgesloten. Hiermee worden de grote risico’s afgedekt, terwijl de meeste reparaties gewoon onder de tweejarige standaard garantie van Mercedes-Benz vallen. De goede relatie met de dealer in combinatie met de prestaties van de Mercedes-Benz producten, geven voor BKS keer op keer de doorslag om voor het merk met de ster te kiezen.