04
november
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Betrouwbaarheid en laag brandstofverbruik doorslaggevend: 25 Mercedes-Benz Actros trekkers voor Peter Appel Transport

Recent is bij Peter Appel Transport in Middenmeer de eerste Mercedes-Benz Actros truck afgeleverd van een order van totaal 25 stuks. Deze trekkers van het type 1841 LS worden ingezet in het geconditioneerd distributietransport binnen Nederland. Peter Appel Transport monitort nauwlettend het brandstofverbruik van de vloot. Met de Actros die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot meest zuinige truck tot 40 ton totaalgewicht, heeft het transportbedrijf 25 uitstekend inzetbare trekkers in huis.

Zuinigheid troef

Ter vervanging van een aantal bedrijfswagens werd enige tijd geleden een order geplaatst voor 25 nieuwe Actros trekkers van het type 1841 LS. Deze Mercedes-Benz trekkers zijn uitgerust met een 410 pk sterke dieselkrachtbron. Peter Appel Transport houdt het brandstofverbruik van de vloot nauwlettend in de gaten en is dan ook zeer enthousiast over de indrukwekkend zuinige BlueTec motoren. Ook de Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak draagt bij aan het terugdringen van het verbruik. Op verzoek van Peter Appel Transport is de kick down modus verwijderd uit de programmering van het transmissiesysteem en een langere overbrenging van de aandrijflijn ingesteld. Bovendien slaat de motor automatisch af nadat deze vijf minuten stationair heeft gedraaid. Om het verbruik tot een absoluut minimum te beperken zijn de 25 Actros trekkers ook voorzien van het aerodynamica pakket, waarin onder meer dakspoilers en zijfenders zijn opgenomen, die voor een minimalisatie van de luchtweerstand zorgen. Bij een gemiddelde kilometrage van 120.000 km kan als gevolg van al deze maatregelen met de nieuwe Actros een flinke besparing worden bereikt.

Betrouwbaar en comfortabel

Naast het brandstofverbruik weegt het belang van een storingsvrije inzet zwaar voor Peter Appel Transport. De trucks rijden volgens een zeer strakke planning die weinig ruimte voor vertraging laat. De Actros heeft zich op dit gebied een betrouwbaar voertuig getoond. De 25 nieuwe Mercedes-Benz trucks worden periodiek onderhouden door een officiële Mercedes-Benz servicevestiging en hiervoor is een Reparatie & Onderhoudscontract afgesloten bij Mercedes-Benz CharterWay. De chauffeurs van Peter Appel Transport zijn dankzij o.a. de comfortabele chauffeursstoel, het riante zicht rondom en de Mercedes PowerShift automaat ook zeer enthousiast over de nieuwe Actros trucks. Bij de aflevering van iedere Actros krijgt de vaste chauffeur een uitgebreide introductiecursus bij het trainingcentrum Mercedes-Benz Global Training in Nijkerk. Deze uren tellen bovendien mee voor de 35 uur nascholing die de Europese richtlijn sinds dit jaar verplicht stelt.

Peter Appel Transport

Het hoofdkantoor van Peter Appel Transport is gevestigd in Middenmeer gevestigd, maar het transportbedrijf biedt met ruim vier regiokantoren en twintig standplaatsen een landelijk dekkend netwerk. Toonaangevende bedrijven uit onder meer de sectoren food retail en AGF maken dagelijks gebruik van de diensten van Peter Appel Transport. Voor de fijnmazige distributie van geconditioneerde goederen worden hoge eisen gesteld aan het wagenpark. Inmiddels beschikt het bedrijf over een eigen vloot van circa 380 eenheden. In dit multimerk wagenpark is Mercedes-Benz door de jaren heen een vaste mobiliteitspartner geworden en met ruim vijftig trucks.