26
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Bijzondere eerste Mercedes-Benz truck in LZV uitvoering voor Japal Trans B.V.

Afgelopen maand heeft Japal Trans B.V. uit Naaldwijk een nieuwe Actros 1951 LS met GigaSpace-cabine in gebruik genomen. De Mercedes-Benz vrachtwagen wordt door de transporteur als LZV ingezet voor het vervoer van bloemen en planten. De combinatie valt op door de bijzondere reclame van Mercedes-Benz op de trailer en wipkar.

Voor het transport van bloemen en planten van kwekers naar de handelscentra in Naaldwijk en Aalsmeer werd recentelijk een nieuwe Actros 1951 LS door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven afgeleverd. Dit is de eerste Mercedes-Benz truck in het vijftien eenheden tellende wagenpark. Japal Trans zal deze luchtgeveerde Actros trekker inzetten als LZV. Hiervoor worden een trailer en een wipkar aan de Mercedes-Benz truck gekoppeld. De vrachtwagen wordt intensief gebruikt met een dag- en een nachtchauffeur. Japal Trans heeft hoge verwachtingen van de betrouwbaarheid van de Actros. De ruime GigaSpace-cabine met een stahoogte van 2,13 meter biedt mede dankzij de airconditioning, koelkast en Mercedes PowerShift automaat veel comfort voor beide chauffeurs. Ook is de bediening van de temperatuurregeling van de geconditioneerde trailer en wipkar in de cabine ingebouwd.

Bijzonder visitekaartje

Niet alleen de diepzwarte lak, verstralers en luchthoorns vallen op bij het zien van de nieuwe Actros, met name de reclame op de zijkant van de trailer en wipkar springen in het oog. Eigenaar van Japal Trans B.V., Henk van der Sar, is liefhebber van Mercedes-Benz personenwagens en liet Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uit Naaldwijk weten dat er wat hem betreft ruimte was voor een reclame-uiting op zijn nieuwe Actros LZV. Niet veel later sierden grote uitingen van de Mercedes-Benz A- en C-Klasse de LZV combinatie. Daarmee vormt de nieuwe Actros LZV een imposant Mercedes-Benz visitekaartje.