21
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Bijzondere Mercedes-Benz Antos voor Koppes Groep

  • Antos 2536 LS ENA met kraanopbouw

  • Koppes Groep koos voor een zo laag mogelijk chassis

Koppes Groep uit Nieuw Bergen nam recent een Mercedes-Benz Antos 2536 LS ENA met kraanopbouw en Euro 6-motor in gebruik. De trekker-trailercombi wordt ingezet voor het transport van staal. Het bedrijf koos mede voor Mercedes-Benz omdat het merk als zuinig en schoon bekend staat.

Antos trekker met luchtgeveerde enkelluchtsnaloopas

De Mercedes-Benz Antos 2536 van Koppes Groep is voorzien van een luchtgeveerde enkelluchtsnaloopas. De trekker werd opgebouwd met een Palfinger PK 23001-EH kraan. Om de kraan te dragen, is het chassis van de Antos over de gehele lengte verstevigd met een 30 mm dikke metaalplaat. Koppes Groep koos voor een zo laag mogelijk chassis zodat staalconstructies tot maximale hoogte geladen kunnen worden. Om ook op moeilijker begaanbare bouwterreinen uit de voeten te kunnen is de Antos uitgerust met extra brede banden. Verder is de vrachtwagen voorzien van verstralers, chromen strips op de grille, zonneklep, zwaailichten en achteruitrijcamera. Door Koppes Groep zelf is de Antos voorzien van een roestvrijstalen kist voor de hef-en-hijsmiddelen. De Antos zal zo’n 50.000 kilometer per jaar afleggen, voornamelijk nationaal.

Koppes tevreden over de Antos

Koppes Groep uit Nieuw Bergen is een bedrijf gespecialiseerd in alle soorten staalconstructies voor de bouwwereld en grote fabriekshallen. Het bedrijf met ca. 80 medewerkers bestaat uit twee groepen: staalconstructies en onderhoud. Koppes Groep gebruikt de Antos voor het belangrijkste deel van haar transport. Naast de Antos heeft het staalbedrijf één compacte lichte truck voor lichte transportwerkzaamheden. Men is zeer tevreden over de nieuwe Antos. Vaste chauffeur Eric van Gellecom geeft aan dat de overstap van een bakwagen naar een combi vooralsnog wennen was, maar dat hij zeer tevreden is over het rijgedrag van de nieuwe truck.