27
november
2019
|
10:31
Europe/Amsterdam

Bloemenexporteur Rojaco neemt zeer complete nieuwe Actros in gebruik

  • Rojaco kiest met nieuwe Actros voor laag brandstofverbruik, hoge veiligheidsstandaard en veel comfort
  • Veiligheidssystemen, een reparatie- en onderhoudscontract en Mercedes-Benz Uptime minimaliseren kans op ongeplande stilstand
  • De truck wordt ingezet voor het transport van bloemen naar Noord-West Frankrijk

Onlangs heeft Rojaco uit Noordwijk een nieuwe generatie Actros aangeschaft: een 2153 LS met de riante, luchtgeveerde GigaSpace-cabine. De trekker die beschikt over een uitgebreid pakket aan intelligente Mercedes-Benz veiligheidssystemen, is geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen.

Zuinig en veilig

De Actros van Rojaco is rijkelijk uitgerust met slimme Mercedes-Benz systemen, waaronder de MirrorCam, Active Brake Assist 5, Active Drive Assist en Predictive Powertrain Control. Innovatieve systemen die samen bijdragen aan een veiligere rijsituatie en een significante brandstofbesparing. "Qua innovatie loopt Mercedes-Benz op dit moment echt voorop, ook op het gebied van brandstofverbruik. De eerste cijfers van 1 op 4 zijn veelbelovend," zegt mede-eigenaar van Rojaco, Ronald Dekker. "Bovendien beschikt de Actros over een top veiligheidspakket waardoor de kans op ongelukken en ongeplande stilstand een stuk kleiner is geworden. Lang stil komen te staan langs de kant van de weg kan funest zijn voor onze lading. In onze geconditioneerde trailers die gekoeld worden met Thermo King-koeling (die wordt aangedreven via een PTO op de motor, red.) rijden we bloemen, die een beperkte houdbaarheid hebben." Om verdere stilstand te minimaliseren heeft Rojaco een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten voor de nieuwe Actros bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen. Ook maakt het transportbedrijf gebruik van Mercedes-Benz Uptime, de connectiviteitsdienst die preventief onderhoud inplant waardoor de maximale inzetbaarheid wordt vergroot.

Chauffeurscomfort

Dekker is naast mede-eigenaar van Rojaco, ook chauffeur bij het Noordwijkse bedrijf. Met zijn nieuwe Actros heeft hij daarom niet alleen gekozen voor een zuinige en veilige truck, maar ook voor een vrachtwagen met het nodige comfort. Zo beschikt de trekker van 390 kW (530 pk) over luchtvering rondom, standverwarming en –airco, de Multimedia Cockpit met live traffic trucknavigatie en grootlichtassistent. Dit laatste systeem schakelt zelf het groot licht aan en uit, afhankelijk van de aan- of afwezigheid van medeweggebruikers. Bovendien zorgt de Servotwin-besturing voor een bijzonder soepel stuurgedrag. Daarnaast maakt Active Drive Assist (ADA) semiautonoom rijden mogelijk, doordat de truck de wegbelijning volgt en afstand houdt met het voertuig ervoor.

Rojaco

Rojaco is afkomstig uit het Zuid-Hollandse Noordwijk. Het transportbedrijf vervoert bloemen van de veiling in Rijnsburg naar onder meer Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. De bloemenexporteur beschikt over een wagenpark dat bestaat uit vier trekkende eenheden.