21
februari
2018
|
10:08
Europe/Amsterdam

Boekestijn Transport Services neemt 65e Mercedes-Benz Actros in gebruik

Boekestijn Transport Services uit Mill nam de 65e Mercedes-Benz Actros in gebruik. Dit jaar leverde Mercedes-Benz dealer Wensink vijftien nieuwe Actros 1842LS trekkers af bij de logistieke dienstverlener. Een gunstig brandstofverbruik was wederom doorslaggevend in de keuze voor de trucks van het merk Mercedes-Benz.

Fuel Duel

Dankzij een geslaagde Fuel Duel verbruiksrit begin vorig jaar raakte algemeen directeur Arno Boekestijn overtuigd van het zuinige verbruik van de trucks van Mercedes-Benz. "We hebben een half jaar lang twee Actros trucks in gebruik gehad om het verbruik op een objectieve manier te meten. Uiteindelijk bleken deze voertuigen gemiddeld 10% zuiniger te zijn," vertelt Arno Boekestijn. Omdat brandstofverbruik een belangrijk speerpunt is, werd goed nagedacht over de configuratie van de Actros. De 1842 trucks met brede StreamSpace-cabine en vlakke vloer werden geleverd in twee type-uitvoeringen: lowliner (lage schotelhoogte) en de standaard schotelhoogte. De configuratie van de vrachtwagens is afgestemd op zuinig rijden dankzij Predictive Powertrain Control (PPC), het aerodynamische dak en de lange overbrenging. Naast een gunstige Total Cost of Ownership staat Mercedes-Benz bekend om pionier te zijn op het gebied van veiligheid en inzetbaarheid. Al deze punten komen samen in RoadEfficiency.

Meer dan de trucks alleen

De Actros trucks van Boekestijn Transport Services worden met behulp van de flexibele lease-oplossingen van Mercedes-Benz Financial Services voor een periode van vijf tot zes jaar ingezet. Ondanks dat de trucks van het familiebedrijf van oudsher in de eigen werkplaats worden onderhouden is ditmaal gekozen om de Actros trucks te voorzien van een reparatie- en onderhoudscontract bij Mercedes-Benz dealer Wensink. "Behalve een gunstig brandstofverbruik vinden wij de kwaliteit van het product en een hoge mate van betrouwbaarheid erg belangrijk. Het is dan fijn om te weten dat de voertuigen bij de dealer in goede handen zijn. Zelfs als er in het buitenland iets gebeurt want het internationale dealernetwerk van Mercedes-Benz Trucks is goed geregeld. Dat draagt bij aan het vertrouwen dat we in de Actros hebben," zegt Boekestijn.

Boekestijn Transport Services

Boekestijn Transport Services is opgericht in 1994 in Mill. Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal transportbedrijf. Als specialist in High Value, Pharma en Fashion Transport heeft Boekestijn vestigingen in Mill, Poznan, Chisinau, Brest, Dublin en Gostivar. De logistieke dienstverlener heeft 580 medewerkers in dienst en beschikt over een wagenpark van 310 trekkende eenheden waarvan 65 Actros trucks.