16
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Bos Dynamics duurzaam en efficiënt met nieuwe Actros Euro 6-trucks

  • Bos Dynamics neemt acht nieuwe Mercedes-Benz Actros Euro 6-trekkers in gebruik

  • Eigenaar Cor-Albert Bos zeer tevreden over de prestaties tot zo ver

  • Euro 6 is een bewuste keuze voor het bedrijf dat duurzaamheid en efficiency als waarden heeft

Bos Dynamics uit Barneveld heeft recent vier nieuwe Mercedes-Benz Actros Euro 6-trekkers in gebruik genomen. De komende weken levert bedrijfswagendealer SternTrucks er nogmaals vier. De logistiek dienstverlener kiest voor de nieuwe Actros vanwege de combinatie van een goed product en een goede service.

Acht Euro 6-trucks

De acht nieuwe Actros 1845 trucks met schone Euro 6-motor en ruime GigaSpace-cabine zijn luxe uitgerust voor optimaal comfort aan de chauffeurs die er zo’n 130.000 km per jaar mee zullen afleggen. Eigenaar Cor-Albert Bos wilde voordat de keuze werd gemaakt, ook persoonlijk de nieuwe Actros ervaren. Daarom reed hij voor een transport naar Duitsland twee dagen met de truck, onder meer om de achterasreductie bergop- en -afwaarts zelf in de praktijk te testen. Hij geeft aan zeer tevreden te zijn met zowel de vrachtwagen als de mensen achter het merk: “Het is een goede machine met een goed team van leveranciers. Dat, in combinatie met een goed concept voor onze Total Cost of Ownership, gaf bij mij de doorslag.”

Chauffeurs uitgebreid getraind

Bos Dynamics uit Barneveld is een dynamische logistiek dienstverlener actief in vooral de papier- en de bouwindustrie en houdt in alles vast aan de waarden duurzaamheid en efficiency. Zo voldoen de veertig eigen trucks in het wagenpark minimaal aan de Euro 5-norm. Ook de keuze voor de nieuwe Actros Euro 6-trucks past binnen dat beleid. Tevens is dit een strategische keuze van het bedrijf dat veel op Duitsland rijdt, gezien de verwachte ontwikkelingen van het Maut-tarief voor Euro 6 in de loop van dit jaar. Cor-Albert Bos geeft aan dat duurzaamheid en efficiency hand in hand gaan. “We rijden veel met bouwproducten. In het verleden reden transporteurs vaak met volle vrachtwagens voor één klant. Omdat deze sector het zwaar heeft en het steeds minder voorkomt dat vrachtwagens daarmee goed gevuld zijn, benaderen we verschillende klanten om de samenwerking aan te gaan en het goederentransport te bundelen. Dat betekent vollere wagens en minder lege kilometers. Efficiënt met lading omgaan betekent automatisch winst voor zowel het milieu als het rendement van onze klanten en onszelf.” Om de vrachtwagens optimaal in te zetten worden de chauffeurs binnenkort uitgebreid getraind door SternTrucks. Aansluitend wordt het rijgedrag via het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard gemonitord om waar nodig adviezen te geven en zo het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken.