31
juli
2018
|
14:41
Europe/Amsterdam

Bouw Logistic Services kiest voor de trucks van Mercedes-Benz

Het wagenpark van Bouw Logistic Services, gevestigd in Nijkerk, werd recentelijk uitgebreid met de eerste trucks van Mercedes-Benz. Het gaat om negen Actros 1936 LS trucks, drie Antos 1824 L trucks en een Antos 2735 LENA truck. Mercedes-Benz dealer SternTrucks leverde de eerste Mercedes-Benz exemplaren af. Deze auto's worden ingezet voor onder meer het transport van voedingsmiddelen en bouwproducten in de Benelux. De komende maanden zullen er nog meer vrachtwagens van Mercedes-Benz in Nijkerk afgeleverd worden.

Mercedes-Benz

De keuze voor de nieuwe Mercedes-Benz lag voor de hand nadat een langdurige demo rit met een Actros het gunstige verbruik van de voertuigen onderstreepte. "Na goede verhalen uit de markt te hebben gehoord, hebben we een tijdelijke demo Actros van SternTrucks ingezet. Met behulp van chauffeursinstructie en de gegevens van telematicasysteem Fleetboard hebben we een gemiddeld verbruik tussen de 1 op 3,8 en 4,4 gehaald," vertelt Wouter Bouw, Hoofd Planning bij Bouw Logistic Services. "Uiteindelijk spreekt het totaalplaatje van de trucks ons aan. Naast het gunstige verbruik spelen betrouwbaarheid en de service van de Mercedes-Benz organisatie een rol." Om het maximale uit het verbruik van de nieuwe trucks te halen, zijn ze voorzien van FleetBoard en Predictive Powertrain Control (PPC). In samenspraak met de dealer zullen de rijstijlgegevens van de chauffeurs ook in de toekomst worden gevolgd.

Gedreven door ambitieuze MVO doelstellingen staat veiligheid hoog in het vaandel en bij Bouw Logistic Services zijn de trucks uitgerust met het meest recente veiligheidssysteem Active Brake Assist 4. "Allereerst zien we dat als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en tegelijkertijd willen we er zoveel mogelijk schade mee terugdringen. Alle bakwagens zijn daarom ook voorzien van een achteruitrijcamera," vertelt Bouw. Daarmee zijn de voertuigen klaar om tussen de 80.000 en 90.000 kilometer per jaar te maken. De negen Actros 1936 LS trekkers worden voornamelijk ingezet voor de distributie van dranken en voedingsmiddelen in Nederland en België. De Antos bakwagens worden gebruikt voor stadsdistributie.

Bouw Logistic Services

Familiebedrijf Bouw Logistic Services is in de afgelopen 85 jaar gegroeid tot een specialist in internationaal transport en warehousing. Vanuit het centraal gelegen hoofdkantoor in Nijkerk zorgen ze voor transport, opslag en distributie van grondstoffen en eindproducten. Bouw Logistic Services beschikt over een wagenpark van 60 trekkende eenheden.