19
november
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Breedijk Autotransport neemt bijzondere Actros in gebruik

  • Mercedes-Benz Actros 1939 met extra laag chassis voor Breedijk Autotransport

  • Truck door Breedijk zelf opgebouwd tot autotransporter

  • Hydropomp op opbouw elektrisch aangedreven

Breedijk Autotransport uit Opmeer nam recent een bijzondere Mercedes-Benz Actros 1939 in gebruik voor het nationaal transport van personenwagens en lichte bestelwagens. Het chassis werd door de transporteur zelf opgebouwd tot autotransporter, waarbij een accupakket en elektromotor werd ingebouwd om de hydropomp aan te drijven en zo de CO2-uitstoot nog verder terug te dringen.

Chassis Actros zeer geschikt

Breedijk Autotransport koos voor Mercedes-Benz vanwege het ver doorontwikkelde chassis dat het merk kan leveren. Marcel Vlaar, eigenaar van Breedijk Autotransport: “De meeste merken leveren verlaagde chassis. Mercedes-Benz heeft echter een stap verder nagedacht door ook de tank, de uitlaat en het accupakket lager op te hangen ten opzichte van het chassis, zodat de auto beter te beladen is. Niet voor niets groeit het aandeel Mercedes-Benz trucks in ons wagenpark.” Zowel Marcel Vlaar als de vaste chauffeur zijn tevreden over de prestaties van de door bedrijfswagendealer Gomes geleverde truck. Hierbij noemen ze specifiek het comfortabele rijgedrag en het lage verbruik. De combinatie zal zo’n 110.000 kilometer per jaar afleggen voor autotransport, voornamelijk nationaal, voor dealers, veilingen en fleetowners.

Opbouw milieuvriendelijk

Breedijk Autotransport bouwde zelf het Actros-chassis op tot autotransporter met een volledig gereviseerde bestaande opbouw. Het was voor het bedrijf de eerste keer dat een opbouw in eigen beheer werd omgebouwd. Van deze primeur getuigt ook de tekst van popgroep De Dijk ‘Zoals nog nooit’ op de voorzijde van de truck. Bijzonder aan de opbouw is het accupakket en de elektromotor, waarmee de hydropomp wordt aangedreven. Vaak is een soortgelijke opbouw voorzien van een PTO waardoor de motor tijdens het laden en lossen moet blijven draaien. Bij de Actros autotransporter van Breedijk Autotransport, laadt de accu echter op tijdens het rijden, waardoor de truck gedurende het laden en lossen geen CO2 uitstoot omdat de motor uitgeschakeld kan worden. De Actros is de vierde truck die door Breedijk Autotransport is uitgerust met het systeem dat het bedrijf in eigen beheer ontwikkelde.

Breedijk Autotransport

Breedijk Autotransport uit Opmeer verzorgt het transport en de volledige afhandeling van personenwagens en lichte bestelwagens. Dit doen zij met een wagenpark van 35 eenheden, waarvan 25 autotransporters. De onderneming is tevens actief in het verlenen van logistieke diensten door geheel Europa en werkt daarvoor samen met een Europees netwerk van autotransporteurs.