01
juni
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brink’s rijdt meer dan 1 miljoen kilometer waardetransport met Mercedes-Benz Atego

Twee chauffeurs van Brink’s Nederland dat onderdeel is van het wereldwijd opererende Brink’s Inc. zijn op 20 mei jl. gehuldigd als kilometermiljonair. Met de gepantserde Mercedes-Benz Atego 1623 L hadden zij meer dan een miljoen kilometer op de teller gezet. Hiervoor kregen beide heren van Mercedes-Benz een kilometermiljonairsonderscheiding.

Veilig waardetransport

Brink’s Nederland is sinds 1997 een 100% dochteronderneming van Brink’s Inc., een organisatie die in meer dan honderd landen actief is in het beheer en transport van ‘waarden’ in alle soorten en maten. Het dienstenpakket bestaat uit particuliere beveiliging, geld- en waardetransport, ATM Services (tellen, vullen, onderhoud en beheer van geldautomaten), parkeerbeheer en geldverwerking. Over land, over zee en door de lucht worden waarden op een veilige en betrouwbare manier wereldwijd getransporteerd. In Nederland beschikt Brink’s over een landelijk dekkend netwerk van zeven vestigingen, met de hoofdvestiging in Houten en ruim duizend medewerkers.

Mercedes-Benz in het wagenpark

Om alle activiteiten veilig en adequaat uit te kunnen voeren, beschikt Brink’s in Nederland over een uitgebreid wagenpark bestaande uit 180 gepantserde wagens en 50 servicewagens voor het onderhoud aan bijvoorbeeld geldautomaten. Alle gepantserde wagens zijn Mercedes-Benz voertuigen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de bestel- en vrachtwagens zijn zwaar wegende belangen voor Brink’s. Naast diverse Actros trucks, Sprinters, Vario’s en Vito’s wordt ook een Mercedes-Benz Atego 1623 L voor het waardetransport ingezet. Deze heeft in de laatste vijf jaar maar liefst meer dan een miljoen kilometers gereden. Deze bijzondere prestatie was voor Mercedes-Benz Nederland reden genoeg om een moment stil te staan bij de constructieve samenwerking en bovendien de twee vaste chauffeurs te onderscheiden als Kilometermiljonair.

Kilometermiljonairs

Mercedes-Benz is trots op zijn trouwste ambassadeurs en huldigt daarom jaarlijks de Mercedes-Benz Kilometermiljonairs. Het Kilometermiljonairsprogramma is speciaal opgericht voor iedereen die meer dan een miljoen kilometer met hetzelfde voertuig heeft gereden of meer dan tien of zelfs meer dan 25 jaren aaneengesloten met een Mercedes-Benz personen-, bestel- of vrachtwagen heeft gereden. Brink’s lijkt een vaste leverancier te worden van Kilometermiljonairs want enkele jaren geleden werd ook al een aantal chauffeurs voor deze bijzondere prestatie onderscheiden.