21
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Canter Days bij de Mercedes-Benz truckdealer

  • Komende maanden reizen de Canter Days langs verschillende Mercedes-Benz truckdealers die tevens officieel FUSO dealer zijn

  • Canter Days komende vrijdag van start bij Mercedes-Benz / FUSO bedrijfswagendealer Rüttchen Den Bosch

  • O.a. aandacht voor unieke Duonic® transmissie en Canter Eco Hybrid

Om de nieuwe FUSO Canter in de schijnwerpers te zetten en de wisseling van het FUSO-importeurschap te bekrachtigen, organiseert Mercedes-Benz Nederland de Canter Days. Dit evenement reist de komende maanden langs verschillende Mercedes-Benz / FUSO truckdealers. Vrijdag 22 en zaterdag 23 november vinden de eerste Canter Days plaats bij Mercedes-Benz / FUSO bedrijfswagendealer Rüttchen Den Bosch. Ondernemers en gemeentes die zoeken naar een efficiënte transportoplossing van 3,5 tot 8,55 t kunnen tijdens de Canter Days kennismaken met de nieuwe dealer en zich laten informeren, onder meer over de unieke DUONIC ® transmissie, de uiterst compacte Canter 3S en de nieuwe Canter Eco Hybrid. Ook is er de gelegenheid direct een proefrit te maken.

Importeurschap Nederland

8 juli 2013 nam Mercedes-Benz Nederland het FUSO-importeurschap over van Mitsubishi Motor Sales Nederland. Daarmee is het truckdealernetwerk van Mercedes-Benz Nederland verantwoordelijk voor alle verkoop en service-activiteiten van de FUSO Canter. Dankzij het specifieke gewichtsegment van de Canter in combinatie met de specifieke producteigenschappen en voordelen, is de FUSO Canter voor Mercedes-Benz Nederland een goede aanvulling op het brede bedrijfswagenprogramma.

De FUSO Canter met Duonic® transmissie

De FUSO Canter is leverbaar in vier gewichtsklassen: 3,5; 6,0; 7,5 en 8,55 ton. Met drie verschillende cabines, waaronder de unieke smalle versie, drie motoren en zes wielbases, variërend van 2.500 tot 4.750 mm, is deze bedrijfswagen zeer veelzijdig. Ook kent de truck een breed aanbod aan chassisvarianten met 4x2- en 4x4-aandrijving, hybride-aandrijving en de keuze uit drie power take-offs (PTO's). De DUONIC® transmissie waarmee de FUSO Canter is uitgerust, is wereldwijd de eerste transmissie met dubbele koppeling voor vrachtwagens. De twee koppelingen werken slim samen zodat er bij schakelen geen krachtsverlies optreedt. Zo heeft de Canter een continu hoog koppel, minder slijtage, een lager brandstofverbruik en dito uitstoot. Het vloeiende schakelgedrag zorgt bovendien voor comfort aan de chauffeur. DUONIC® is tevens uitgerust met een parkeer- en kruipfunctie om veilig te kunnen parkeren en om in langzaam rijdend verkeer of bij secuur manoeuvreren, rustig voor- en achteruit te kunnen rijden zonder gas te geven. 

FUSO Canter Eco Hybrid

Ook de FUSO Canter Eco Hybrid zal tijdens de Canter Days klaarstaan voor een proefrit. De Canter Eco Hybrid is een zuinige en schone 7,5 Euro 6 hybride truck; de enige hybride truck in zijn klasse. Zoals bij de standaard FUSO Canter is de kleine draaicirkel optimaal voor gebruik in de stad. Ondanks de compacte afmetingen heeft het chassis van de truck een laadcapaciteit van bijna 5 ton. De combinatie van hybride aandrijving en het start/stop systeem maken het mogelijk om met de Canter Eco Hybrid brandstofbesparingen tot 23% te realiseren. Energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de 2 kWh lithium-ion batterij. Met deze energie assisteert de elektrische motor, met een vermogen van 40 kW/200 Nm, de 3-liter Euro 6 dieselmotor bij het optrekken. In het bijzonder voor stadstransport met veel stops, zorgt deze wisselwerking tussen beide motoren in combinatie met de start/stop-functie voor een aanzienlijk besparingspotentieel. Met het start/stop-systeem wordt de dieselmotor uitgeschakeld wanneer hij stationair draait en weer vloeiend gestart bij optrekken.