24
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Canter Days bij Wensink Zwolle

  • Donderdag 26 juni en vrijdag 27 juni vinden de Canter Days plaats bij Mercedes-Benz / Fuso dealer Wensink Zwolle

  • Vijftien Fuso Canters in uiteenlopende uitvoeringen aanwezig

  • O.a. aandacht voor unieke DUONIC® transmissie en de Canter Eco Hybrid

  • Twee officiële klantoverhandigingen zullen tijdens de Canter Days plaatsvinden

Op donderdag 26 en vrijdag 27 juni organiseert Mercedes-Benz / Fuso bedrijfswagendealer Wensink Zwolle de Canter Days. Tijdens de Canter Days kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de Fuso Canter, een veelzijdige lichte vrachtwagen in de klasse 3,5 - 8.55 ton GVW. Wensink Zwolle zal een groot aantal modellen van de Fuso Canter in uiteenlopende configuraties presenteren. Tevens zal een aantal modellen beschikbaar zijn voor een proefrit.

Diversiteit aan Canters

Wensink Zwolle zal tijdens de Canter Days zo’n vijftien Fuso Canters in verschillende uitvoeringen en configuraties aan de bezoekers presenteren. Zo zal de unieke Fuso Canter Eco Hybrid 7,5 ton te zien zijn die door Geesinknorba is opgebouwd als huisvuilwagen. Deze zeer compacte hybride huisvuiltruck van het internationale reinigingsvoertuigenverhuurbedrijf Cleanmat, is vanwege de lage uitstoot van schadelijke stoffen uitermate geschikt voor de inzet in stedelijke gebieden. Ook aanwezig zijn een 7 tons kipper, een Canter met glasrasteelopbouw en een Canter autotransporter. Verder zal tijdens de Canter Days de officiële overhandiging plaatsvinden van nieuwe Canters voor zowel Europcar als de gemeente Steenwijkerland. De Canter Days is een reizend evenement dat verschillende Mercedes-Benz / Fuso truckdealers in Nederland aandoet om de nieuwe veelzijdige Fuso Canter in de schijnwerpers te zetten en om de wisseling van het Fuso-importeurschap naar het Mercedes-Benz dealernetwerk te bekrachtigen. Ondernemers en gemeentes die zoeken naar een efficiënte transportoplossing van 3,5 tot 8,55 t kunnen tijdens de Canter Days kennismaken met de nieuwe dealer en zich laten informeren over de Fuso producten en diensten.

De nieuwe Fuso Canter

Dankzij het specifieke gewichtssegment van de Canter in combinatie met de unieke producteigenschappen en voordelen, is de Fuso Canter voor Mercedes-Benz Nederland een goede aanvulling op het brede bedrijfswagenprogramma. De Fuso Canter is leverbaar in vier gewichtsklassen: 3,5 - 6,0 - 7,5 en 8,55 ton. Met drie verschillende cabines, waaronder de unieke smalle versie, drie motoren en zes wielbases, variërend van 2.500 tot 4.750 mm, is deze bedrijfswagen zeer veelzijdig. Ook kent de truck een breed aanbod aan chassisvarianten met 4x2- en 4x4-aandrijving, hybride-aandrijving en de keuze uit drie power take-offs (PTO's). Dankzij het efficiëntiepakket ECOFFICIENCY zorgt de Canter voor een brandstofbesparing tot 9% ten opzichte van het vorige model. De DUONIC® transmissie waarmee de Fuso Canter is uitgerust, is wereldwijd de eerste transmissie met dubbele koppeling voor vrachtwagens. De twee koppelingen werken slim samen zodat er bij schakelen geen krachtsverlies optreedt. Zo heeft de Canter een continu hoog koppel, minder slijtage, een lager brandstofverbruik en dito uitstoot. Het vloeiende schakelgedrag zorgt bovendien voor comfort voor de chauffeur. DUONIC® is tevens uitgerust met een parkeer- en kruipfunctie om veilig te kunnen parkeren en om in langzaam rijdend verkeer of bij secuur manoeuvreren rustig voor- en achteruit te kunnen rijden zonder gas te geven.