18
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Centrale productielocatie Fuso Canter in Europa bestaat 50 jaar

  • Van 2011 tot en met 2014 € 27 miljoen voor investeringen

  • In 50 jaar meer dan 200.000 voertuigen geproduceerd

  • Fuso Canter meest verkochte vrachtwagen in truckprogramma van Daimler

In aanwezigheid van de Portugese minister-president Pedro Passos Coelho en vertegenwoordigers van Daimler AG en Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) is onlangs het 50-jarig bestaan van de fabriek in Tramagal gevierd. De afgelopen halve eeuw zijn hier meer dan 200.000 voertuigen van de band gerold en de centrale productielocatie van de Fuso Canter is de spil van Fuso in Europa.

Investeringen in locatie en product

De fabriek in Tramagal bevindt zich op ongeveer 150 kilometer ten noord-oosten van Lissabon en meer dan 300 medewerk(st)ers werken daar aan de productie van de Fuso Canter. De lichte truck wordt geleverd aan ca. 30 landen in Europa en Israël. In de loop van dit jaar wordt Marokko aan deze lijst van exportmarkten toegevoegd. Het exportaandeel bedraagt nu al bijna 95 procent en de belangrijkste afzetmarkten zijn Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Na de wisselende economische ontwikkelingen waar vooral de Zuid-Europese markten in de laatste jaren mee te maken hadden, stegen de verkopen van Fuso in Europa afgelopen jaar naar ca. 4.500 voertuigen. De beschikbaarheid van de nieuwe Fuso Canter met 8,55 ton GVW zal dit jaar naar verwachting een verdere verkoopstijging van het merk in Europa tot gevolg hebben.

Daimler Trucks investeert van 2011 tot en met 2014 in totaal ca. € 27 miljoen in de modernisering van de productie en de doorontwikkeling van de Fuso Canter om de fabriek in Tramagal voor te bereiden op de toekomst. Van dit bedrag wordt dit jaar € 5,5 miljoen besteed aan nieuwe machines en de productie van de batterij-elektrisch aangedreven Fuso Canter E-CELL. De Portugese regering draagt € 3 miljoen bij aan dit initiatief.

Sinds 2012 wordt in Portugal ook de hybridevariant Fuso Canter Eco Hybrid gefabriceerd. De zuinige lichte truck heeft al diverse internationale onderscheidingen op zijn naam staan zoals de 'Irish Green Commercial of the Year 2013'. Daarnaast overtuigde de hybridetruck in de strijd om de Europese Transportprijs voor Duurzaamheid 2014.

Fuso Canter: internationale bestseller van Daimler Trucks

De in Tramagal geproduceerde lichtgewicht Fuso Canter is de meest verkochte truck in het totale productgamma van Daimler Trucks. Alleen al in het afgelopen jaar kozen 140.000 klanten voor deze zuinige en robuuste internationale bestseller. Sinds de introductie in 1963 zijn er ca. 3,8 miljoen eenheden van verkocht.