17
januari
2018
|
15:43
Europe/Amsterdam

Chauffeurs gezocht voor de RoadStars Trophy

De inschrijving voor het jaarlijkse internationale truckavontuur van Mercedes-Benz Trucks, de RoadStars Trophy, is geopend op online platform RoadStars en loopt tot 11 februari. Actieve vrachtwagenchauffeurs, ongeacht in welk merk truck ze rijden, kunnen zich voor deze truckwedstrijd, waar moed, kracht, behendigheid, denkvermogen en teamwork centraal staan, inschrijven. Uit alle inschrijvingen worden zestien deelnemers geselecteerd die tijdens de nationale finale op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart mogen strijden voor een plek in de internationale finale later dit jaar.

De RoadStars Trophy

De RoadStars Trophy is de jaarlijkse internationale truckwedstrijd van Mercedes-Benz Trucks. Net als voorgaande jaren is de inschrijving voor deze wedstrijd, op www.roadstars.mercedes-benz.nl, toegankelijk voor actieve vrachtwagenchauffeurs. Uit alle inschrijvingen worden zestien chauffeurs geselecteerd voor de nationale finale. Tijdens eerdere edities waren Roemenië en Zweden het decor van de meerdaagse internationale finale van de RoadStars Trophy. Daar werden de chauffeurskwaliteiten van de finalisten uit verschillende Europese landen on- en offroad getest. Maar eerst vindt op 16 en 17 maart de nationale finale plaats. Tijdens dit evenement zullen de Nederlandse finalisten elkaar leren kennen en wordt hun behendigheid en doorzettingsvermogen op de proef gesteld. Uiteindelijk worden er aan de hand van verschillende opdrachten twee winnaars gekozen die de nationale eer hoog moeten houden tijdens de internationale finale van de RoadStars Trophy. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want vorig jaar behaalden de twee Nederlandse deelnemers een tweede plek en het jaar daarvoor won de Nederlandse afvaardiging het internationale truckavontuur. Pascal van den Oetelaar, die vorig jaar samen met Lodewijk Blokland de Nederlandse afvaardiging vormde, omschrijft de RoadStars Trophy als een avontuur om nooit te vergeten. "De RoadStars Trophy is een aanrader voor elke chauffeur. Het was geweldig om met de Actrossen door het Zweedse landschap te rijden. Ik heb veel geleerd van de verrichtingen op het ijs maar ik heb er vooral vrienden voor het leven gemaakt. We hebben via WhatsApp nog regelmatig contact met elkaar."

RoadStars

Al vanaf 2015 is RoadStars het online platform voor de liefhebbers van de trucks van Mercedes-Benz. Het platform is door Mercedes-Benz Trucks ontwikkeld en wordt wereldwijd in een groot aantal landen en talen uitgerold. Truckliefhebbers kunnen op www.roadstars.mercedes-benz.nl terecht voor het laatste nieuws over de de trucks van Mercedes-Benz en praktijkverhalen over onder meer oldtimers en het leven als vrachtwagenchauffeur. Op de community pagina kunnen bezoekers gratis een profiel aanmaken. Aan de hand van dat profiel kunnen RoadStars gebruikers in contact komen met vrienden en collega's. Daarnaast biedt het online platform de mogelijkheid om foto's te uploaden in een fotoalbum dat gedeeld kan worden met andere gebruikers. Ook kunnen RoadStars gebruikers met elkaar chatten of berichten naar elkaar versturen. Gebruikers in het bezit van een geldig, groot rijbewijs kunnen via RoadStars een speciaal profiel aanmaken waarmee ze toegang hebben tot exclusieve content. Zij krijgen bovendien regelmatig de kans om mee te doen aan winacties of uitgenodigd te worden voor speciale Mercedes-Benz evenementen.