23
maart
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dailycool ervaart zuinigheid van tweede generatie motor Actros trucks in de praktijk

  • Actros in Fuel Duel configuratie was zeer zuinig tijdens oriëntatie en test met vijf truckmerken

  • Nieuwe Actros 1942 LS trekkers met geperfectioneerde tweede generatie motor, levert een hoger koppel met minder verbruik

  • FleetBoard draagt bij aan hoge beladingsgraat voertuigen

Dailycool uit Warmenhuizen heeft na een uitvoerige praktijktest met vijf verschillende truckmerken enkele maanden geleden, zeventien Mercedes-Benz Actros trekkers aangeschaft. Deze Actros 1942 LS trucks zijn voorzien van de tweede generatie Mercedes-Benz PowerBooster motor, die drie procent zuiniger is dan zijn voorganger. Inmiddels wijst de praktijk uit dat de nieuwe Mercedes-Benz trucks het uitstekend doen.

Zeventien zuinige Actros trucks

In de vloot van Dailycool voert men al jaren een bewuste tweemerkenstrategie met Mercedes-Benz als grootste leverancier. Een jaar geleden werd besloten om ter uitbreiding en vervanging een praktijktekst met vijf verschillende truckmerken te doen. Die bevestigde de keuze voor de reeds gekozen merken. Naast het brandstofverbruik, was vooral ook de toegevoegde waarde van dealer Gomes Noord-Holland belangrijk. Uiteindelijk leidde dat tot de aanschaf van 17 nieuwe Actros 1942 LS trekkers met de tweede generatie OM471 motor die drie procent minder brandstof verbruikt en tegelijkertijd meer vermogen levert. Bovendien zijn de trekkers geleverd met de anticiperende cruisecontrol PPC (Predictive Powertrain Control), waarmee extra besparingen tot wel vijf procent mogelijk zijn. Dailycool streeft naar een zo hoog mogelijke bezettingsgraad van de trucks. Naar verwachting zullen de trucks zo’n 180.000 km per jaar rijden.

FleetBoard

Met het geconditioneerd transport voor tientallen opdrachtgevers en aanvullende diensten als warehousing, orderpicking en voorraadbeheer, tracht Dailycool een zo hoog mogelijke bezettingsgraad te realiseren. In een eerder stadium werden processen, automatisering en personeelsplanning ( HRM) hiervoor gestroomlijnd. Ook in het wagenpark is deze aanpak zichtbaar door onder meer dubbele shifts met dezelfde vrachtwagen te rijden. Nieuw is de ervaring met FleetBoard op de 17 Actros trucks. Dit Mercedes-Benz telematicasysteem biedt veel inzicht in de rijstijl van de chauffeurs. Maar ook wordt met de module Service & Uptime het onderhoud efficiënt  ingepland door de dealer.

Dailycool

Dailycool is honderd procent dochter van de Schot Groep. Met 52 trekkende eenheden verzorgt de logistieke dienstverlener geconditioneerde transporten van dagverse levensmiddelen binnen Nederland, België en Duitsland. Deze oplossingen variëren van FTL (Full Truck Load) tot meer fijnmazige distributie. Met een prestatiegerichte marktbenadering verwacht Dailycool verder autonoom te groeien.