18
oktober
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Daimler introduceert nieuw componentenmerk in Noord-Amerika

Daimler Trucks North America (DTNA) heeft de introductie van een nieuw componentenmerk aangekondigd. 'Detroit' is gebaseerd op het bekende merk 'Detroit Diesel' en zal in de toekomst alle aandrijvingscomponenten voor trucks bundelen. Hiertoe behoren nu vooral de ultramoderne dieselmotoren DD13, DD15 en DD16, die voldoen aan de huidige Amerikaanse uitlaatgasnorm EPA-2010.

In de vermogensklasse van 350 – 600 pk dekken deze motoren niet alleen een breed spectrum, ze behoren dankzij de BlueTec technologie van Daimler ook tot de meest zuinige, duurzame en schoonste bedrijfswagenaggregaten ter wereld.

"Met het nieuwe merk Detroit bundelen wij alle componenten van de aandrijflijn voor vrachtwagens. Door het brede aanbod van eigen, perfect op elkaar afgestemde aandrijvingscomponenten kan DTNA in de toekomst nog beter inspelen op de wensen van de klanten. Detroit Diesel staat van oudsher bekend om zijn prestaties, kwaliteit, betrouwbaarheid en zuinig brandstofverbruik. Deze traditie zet het merk Detroit voort", aldus Andreas Renschler, binnen de raad van bestuur van Daimler AG verantwoordelijk voor Daimler Trucks en Daimler Buses.

De aandrijflijncomponenten van Detroit worden in de toekomst voor het gehele productportfolio van DTNA aangeboden. Hiertoe behoren onder meer de trucks van de merken Freightliner en Western Star, maar ook Freithliner Custom Chassis en de bussen van Thomas Built Buses, in de USA marktleider op het gebied van schoolbussen. Ook andere bedrijfswagenfabrikanten zoals Pierce en Van Hool vertrouwen voor hun aandrijflijntechniek op producten van Detroit. In de loop van volgend jaar zal DTNA een nieuwe modelreeks van producten uit de Detroit familie introduceren.

Het nieuwe merk Detroit vormt voor Daimler Trucks een nieuwe mijlpaal in zijn Global Excellence strategie. Het bundelen van componenten bij vrachtwagenaggregaten betekent, dat DTNA zijn klanten een nog concurrerender aanbod doen en daardoor nog beter kan profiteren van de groei van de Amerikaanse vrachtwagenindustrie.