12
april
2022
|
11:27
Europe/Amsterdam

Daimler Truck Financial Services van start in Nederland en België

  • Daimler Truck Financial Services met 100% focus op Trucks & Bussen
  • Nauwe samenwerking met importeur van Daimler Truck & EvoBus: topproducten in combinatie met financieel maatwerk voor elke onderneming in transport- en personenvervoer
  • Mogelijkheden voor toekomstige groei door verdere uitbreiding en ook nieuwe producten op het gebied van elektrificatie of op gebruik gebaseerde diensten

Daimler Truck Financial Services Nederland (DTFS NL) en Daimler Truck Financial Services Belgium (DTFS BE) is per 1 april 2022 officieel van start gegaan. Beide bedrijven zijn volledig gefocust op financiële dienstverlening voor klanten die kiezen voor de Trucks en de Bussen van Daimler Truck en EvoBus. Met een compleet aanbod op gebied van financiering, leasing en verzekering staat DTFS voor maatwerk én complete ontzorging van ondernemers in de transport- en personenvervoer, ook in het tijdperk van elektrisch transport en vervoer.

Daimler Truck Financial Services wordt onderdeel van de zelfstandige Daimler Truck Group. Dat betekent ook dat het bedrijf samen optrekt met Mercedes-Benz Trucks Nederland, Mercedes-Benz Trucks BeLux en EvoBus, de importeurs van de Trucks en Bussen van Daimler Truck in Nederland en België. Maarten Vrijaldenhoven, CEO van Daimler Truck Financial Services ziet daarin belangrijke voordelen: “Samen met de importeurs en de Truck dealers focussen we nu voor de volle 100% op het aanbieden van slimme financiële oplossingen voor transport- en personenvervoer-ondernemers. Ons aanbod is allesomvattend. Met speciaal op de trucks en bussen van Daimler gerichte leasing-, financiering- en verzekeringsproducten zijn we in staat om bestaande en nieuwe klanten volledig te ontzorgen met financieel maatwerk op het gebied van transport en vervoer. Daimler Truck Financial Services is een nieuw bedrijf, maar omdat we voort komen uit Mercedes-Benz Financial Services kennen we onze klanten én de markt. Ook met een nieuwe naam zijn we er voor de lange termijn. Onze Truck & Bus focus helpt om nog beter te kunnen inspringen op (veranderende) wensen en eisen van huidige en toekomstige klanten. De klantvriendelijke manier waarop we dat doen en waar we bekend om staan, sluit ook naadloos aan bij onze langetermijnvisie.”

Voortrekkersrol in een nieuw tijdperk

Daimler Truck Financial Services is klaar voor een nieuw tijdperk. Maarten Vrijaldenhoven: “Wij ondersteunen transport- en personenvervoerondernemers ook bij het overstappen naar elektrische mobiliteit. Met innovatieve modellen zoals de Mercedes-Benz eActros Truck en de e-Citaro lijnbus vervult Mercedes-Benz een voortrekkersrol op dat gebied. De transformatie in de industrie maakt nieuwe oplossingen mogelijk, noodzakelijk en aantrekkelijk, zoals opladen, e-infrastructuur of batterijleasing. Onze dienstverlening sluit daar perfect bij aan en daarmee creëren we samen met ondernemers nieuwe kansen. Om ondernemers te helpen bij de overstap naar elektrisch, kan Daimler Truck Financial Services bijvoorbeeld het restwaarderisico overnemen. We merken dat er in de branche veel interesse is om de overstap naar elektrisch te maken. Door topproducten te koppelen aan een financiële dienstverlening van hetzelfde hoge niveau dragen we er aan bij dat die stap een duurzaam succes wordt. Met deze focus zijn wij er van overtuigd dat wij onze truckdealers nog beter van dienst kunnen zijn. Daarmee versterken wij onze samenwerking verder en kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Daimler Truck Financial Services in het kort

Daimler Truck Financial Services is de grootste captive onderneming voor financiële en mobiliteitsdiensten voor de vrachtwagen- en bussector. Als dochteronderneming van Daimler Truck AG biedt Daimler Truck Financial Services 's werelds grootste vrachtwagen- en busfabrikant gerichte ondersteuning bij de invoering van innovatieve technologieën zoals batterij-elektrische- en waterstofaandrijving en geautomatiseerd rijden. Daimler Truck Financial Services heeft begin 2023 naar verwachting ongeveer 1.900 medewerkers in dienst en is dan actief in 16 markten, waaronder in Europa (Duitsland, Italië, Frankrijk, het VK, België, Nederland, Spanje en Turkije), de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Argentinië en Mexico, Japan, Australië en Zuid-Afrika. Eenmaal volledig operationeel heeft het bedrijf een contractvolume van maximaal € 24 miljard. De toekomstige organisatie sluit aan bij de wereldwijde structuur van Daimler Truck en zijn sterke merken in de diverse regio's. Zo richt Mercedes-Benz Truck zich op Europa, Latijns-Amerika en verschillende overzeese markten. De merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses zijn gefocust op Noord-Amerika en de merken Fuso en BharatBenz op Azië.

Contactinformatie:

Natascha Roodhart, +31 (0)6 51 445 112,  natascha.roodhart@daimler.com