29
augustus
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Daimler Trucks opent Global Hybrid Center bij Mitsubishi Fuso

Daimler Trucks heeft gisteren bij Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) in het Japanse Kawasaki zijn nieuwe Global Hybrid Center in gebruik genomen. De research & development faciliteiten gaan dienen als wereldwijd centrum voor de hybrideontwikkelingen van Daimler Trucks. MFTBC maakt deel uit van de Daimler Trucks divisie van Daimler AG en is één van 's werelds toonaangevende bedrijfswagenfabrikanten.

"De oprichting van het Global Hybrid Center bij MFTBC onderstreept de steeds sterker wordende focus van Daimler Trucks en Mitsubishi Fuso op de ontwikkeling van hybridebedrijfswagens", zei Dr. Eike Böhm, Vice President Product Engineering van MFTBC. "Vanwege de noodzaak van een verder terugdringen van emissies en brandstofverbruik, zijn wij ervan overtuigd dat de hybridemarkt in de toekomst nog sneller zal groeien. In het nieuwe centrum bundelen wij onze inspanningen om schonere en zuinigere hybridevoertuigen te ontwikkelen, zodat wij kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van de markt.

"Er is voor gekozen om het Center onder te brengen bij MBFTC vanwege de jarenlange ervaring die het bedrijf heeft opgebouwd op het gebied van innovatieve hybridevoertuigen. Mitsubishi Fuso ontwikkelt al meer dan tien jaar hybridevoertuigen en biedt op de Japanse markt reeds zuinige modellen met lage emissiewaarden aan zoals de lichte bedrijfswagen Canter Eco Hybrid en de hybridebus Aero Star Eco. De onderneming heeft ook de Canter Eco-D ontwikkeld, een studiemodel van een lichte hybridekipper. MFTBC fungeerde voor Daimler Trucks al als competentiecentrum voor hybride. Met de oprichting van het mondiale hybridecentrum wordt deze rol nu verder uitgebreid en wordt de wereldwijde coördinatie van de hybride ontwikkeling formeel onderdeel van de organisatiestructuur. Bij de opening van het centrum kondigde Mitsubishi Fuso bovendien aan, dat het aantal op hybride-ontwikkeling gespecialiseerde ingenieurs wordt uitgebreid tot 35.

Fleettest met hybridevoertuigen toert door Europa

De opening van het Global Hybrid Center valt samen met de start van de grootste fleettest voor hybride bedrijfswagens in Europa. Mitsubishi Fuso in Europa heeft tien Canter Eco Hybrids geleverd aan acht klanten in Londen. Gedurende drie jaar testen de klanten de efficiency van de 7,5 ton hybride trucks met gecombineerde diesel- en elektromotor. De geteste vrachtwagens zullen naar verwachting tot 15 procent minder brandstof verbruiken dan conventionele dieselvoertuigen en stoten bovendien significant minder CO2 uit.

De testvoertuigen zijn toegesneden op de Europese voorschriften en hebben hybridesystemen met een elektromotor en de aandrijflijn van de in serie geproduceerde Fuso Canter 7,5 to., die voldoet aan de Euro 4-norm. De trucks zijn uitgerust met een nieuw systeem om de testresultaten te meten en het onderhoud wordt verzorgd door twee gespecialiseerde servicewerkplaatsen van Mercedes-Benz in de regio Londen.

'Shaping Future Transportation'

De opening van het Global Hybrid Center en de start van de hybridetest van Mitsubishi Fuso Europe zijn twee belangrijke mijlpalen van het iniatief 'Shaping Future Transportation'. Dit is een wereldwijd initiatief van Daimler Trucks en Daimler Buses om de inspanningen ter verlaging van de emissiewaarden en het brandstofverbruik van bedrijfswagens een extra impuls te geven.