11
oktober
2017
|
13:36
Europe/Amsterdam

Daimler Trucks viert jubileum van Freightliner en Western Star

Dit jaar viert Daimler Trucks 75 jaar Freightliner en 50 jaar Western Star in Noord-Amerika. Met deze twee mijlpalen kan Daimler Trucks North America (DTNA) terugkijken op een rijke geschiedenis van innovatie. Sinds hun oprichtingsdagen in 1942 en 1967 hebben Freightliner en Western Star in totaal ongeveer 3,2 miljoen vrachtwagens op de weg gezet. Daaruit blijkt hoe populair de trucks zijn op de Amerikaanse markt.

75 jaar Freightliner

In het jaar van zijn 75ste verjaardag is Freightliner begonnen met de productie van zijn vlaggenschip, de meest verkochte truck van Freightliner: de New Cascadia. Tot nu toe is dit de veiligste en meest efficiënte Freightliner-truck. Met een brandstofreductie tot maximaal acht procent is de Total Cost of Ownership (TCO) lager dan ooit. De drive om te innoveren is er altijd geweest. Freightliner was de eerste die in 1942 een aluminium cabine lanceerde, die in 1987 een geïntegreerde cabine met verhoogd dak mogelijk maakte en in 2015 de eerste, volledig autonome vrachtwagen op de Amerikaanse snelwegen liet rijden.

Vijftig jaar Western Star

Het afgelopen jaar lanceerde Western Star de 5700XE, de meest brandstof-efficiënte Western Star-truck, en de 6900 Multi-Body Transformer (MBT). De wortels van Western Star gaan vijftig jaar terug naar de Canadese hout- en mijnbouwindustrie. Vanaf het begin is elke Western Star-truck naar inzet te configureren, zodat elke truck aangepast kan worden naar de specifieke wens van de klant. Western Star biedt daarom trucks met een brede keuze aan assen en cabineconfiguraties voor een breed scala aan sectoren, zoals de (bos)bouw, de olie industrie, gasindustrie en de mijnbouw.

Innoveren

Roger Nielsen, CEO van DTNA: "We hebben een portfolio van merken die, hoewel zeer divers, een sterke erfenis van innovatie en klantgerichtheid delen. In de afgelopen decennia hebben we onze positie als onbetwiste marktleider versterkt. We kijken ernaar uit om nog meer perfecte trucks in de toekomst te bouwen." Freightliner houdt zijn vrachtwagenvloot met elkaar verbonden via het Truck Data Center, een hardwarebox geïntegreerd in elke truck die communicatiemogelijkheden biedt voor telematicasystemen. Tegenwoordig zijn al meer dan 275.000 van DTNA's vrachtwagens in Noord-Amerika met elkaar verbonden. De drive om te innoveren is er altijd geweest. Freightliner was de eerste die in 2015 de eerste officieel goedgekeurde, volledig autonome vrachtwagen op de Amerikaanse snelwegen liet rijden. Als het op innoveren aankomt, profiteert DTNA van de globale Daimler-strategie. Autonoom rijden en platooning zijn belangrijke speerpunten waarmee Daimler voordelen voor globale markten wil behalen.