19
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

DB Schenker Logistics tevreden met brandstofverbruik Actros

  • Vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor DB Schenker Logistics

  • Actros gemiddeld vijf procent zuiniger dan andere Euro 6-trucks

  • Inzet nationale distributie en uitgerust met PPC

DB Schenker Logistics nam recent vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor nationaal distributietransport in gebruik. Het bedrijf deed met een eerdere order al ervaring op met de nieuwe Actros en het aanzienlijk lagere brandstofverbruik ten opzichte van Euro 6-trucks van andere merken in het wagenpark, deed het bedrijf besluiten om nogmaals vier vrachtwagens van Mercedes-Benz in gebruik te nemen. De vrachtwagens zijn ditmaal tevens voorzien van de anticiperende cruise control PPC omdat DB Schenker Logistics verwacht hiermee ook in de nationale distributie een aanzienlijke brandstofbesparing verwacht te realiseren.

Beste Total Cost of Ownership (TCO)

Uit analyses van verbruikscijfers van verschillende merken uit het 120 trekkende eenheden tellende wagenpark blijkt de nieuwe Actros met Euro 6-motor gemiddeld zo’n vijf procent zuiniger te zijn dan de Euro 6-vrachtwagens van andere merken. Hans Cleijsen, Transport Manager bij DB Schenker Logistics: ‘Doorgerekend blijkt de Total Cost of Ownership van Mercedes-Benz gewoon beter. Daar komt bij dat ook onze chauffeurs aangeven bij voorkeur op de nieuwe Actros te rijden.’ Met de inzet van het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard stuurt het bedrijf op inzetanalyses om de brandstofbesparing en de emissiereductie nog verder te optimaliseren.

Predictive Powertrain Control in de nationale distributie

Voor een nog lager verbruik zijn de vier nieuwe Actros trucks uitgerust met de anticiperende cruise control van Mercedes-Benz: Predictive Powertrain Control (PPC). Dit systeem, dat anticipeert op stijgingen en dalingen in de weg, bewijst zich in de dagelijkse praktijk van veel transportondernemers met flinke brandstofbesparingen. Ondanks het voor het oog vlakke Nederlandse landschap, heeft DB Schenker Logistics er toch voor gekozen om de trucks met dit systeem uit te laten rusten. Guido de Ruijter van Mercedes-Benz Nederland: ‘Ook in Nederland zijn op veel trajecten wel degelijk aanzienlijke hoogteverschillen, denk aan tunnels, bruggen etc. PPC kan daarom ook bij transport binnen de grenzen besparingen van zo’n twee procent realiseren.’

Hoge eisen aan betrouwbaarheid

DB Schenker Logistics koos voor vier Actros 1842 LS vrachtwagens met StreamSpace-cabine. De logistiek dienstverlener stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid van zijn trucks. Klanten stellen daarbij hoge eisen aan de tijdige levering van goederen. Mede hierom kiest het bedrijf voor de betrouwbaarheid van Mercedes-Benz en zijn de vrachtwagens uitgerust met een speciaal trackingsysteem.DB Schenker Logistics

DB Schenker Logistics

DB Schenker Logistics is in Nederland met 2.500 medewerkers, 23 logistieke centra en kantoren op 17 strategische locaties één van de marktleiders. Het bedrijf biedt compleet geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek. Het 120 trekkende eenheden tellende wagenpark bestaat voor negentig procent uit trucks van Mercedes-Benz.

Op de foto van links naar rechts: Guido de Ruijter / Key Accountmanager Mercedes-Benz, Hans Cleijsen / Transport & Facility Manager DB Schenker en Koen de Jong / Account Manager Trucks Ruttchen.